1.000 de euro pentru firme la fiecare internship transformat în angajare

October 2, 2017, , Comenteaza, 903 afisari

Firmele vor fi încurajate să angajeze persoanele pe care le aduc în internship prin acordarea unei sume fixe de la stat. Concret, potrivit unui proiect de act normativ care a fost votat de Executiv, pentru fiecare stagiu care se transformă în angajare companiile vor primi aproximativ 1.000 de euro, însă numai dacă noii salariați stau la firmă cel puțin doi ani.

Recompensarea firmelor pentru transformarea internship-urilor în contracte individuale de muncă pe perioadă nedeterminată este una dintre măsurile dorite de Guvern pentru încurajarea încadrării tinerilor pe piața muncii. Dispozițiile referitoare la acest stimulent de angajare se găsesc într-un Proiect de lege privind internship-ul, care a primit astăzi votul favorabil al Guvernului, dar care, pentru aplicare, mai trebuie să treacă și de Parlament.

Astfel, societățile ar urma să primească 4.586 de lei (aproximativ 1.000 de euro) din banii statului pentru fiecare persoană angajată în urma unui stagiu, însă doar cu condiția păstrării noilor salariați timp de cel puțin doi ani. Practic, firmele vor avea la dispoziție 60 de zile de la finalizarea internship-ului pentru a încheia un contract individual de muncă cu foștii stagiari.

„Persoanele juridice care în termen de 60 de zile de la finalizarea programului de internship încheie un contract de muncă cu persoana care a desfășurat programul de internship primesc, la cerere, din bugetul de stat prin bugetul asigurărilor pentru șomaj, o primă de promovare a angajării echivalentă cu 1.000 euro per angajat, sumă calculată la cursul Băncii Naționale a României de la data efectuării plății, după îndeplinirea obligației de menținere a raporturilor de muncă cu acesta pentru o perioadă neîntreruptă de cel puțin 24 de luni. Acordarea primei de promovare a angajării se acordă în limita fondurilor alocate cu această destinație, este explicat în propunerea de act normativ.

Pentru a primi banii de la stat pentru internship-urile transformate în angajări, firmele vor trebui să depună la agențiile teritoriale de muncă o cerere și anumite documente, însă numai în maximum șase luni de la împlinirea termenului de 24 de luni de la data angajării. Concret, în afară de cerere, va fi nevoie de:

Citește tot articolul pe Avocatnet:  Guvernul a votat: 1.000 de euro pentru firme la fiecare internship transformat în angajare.

Taguri:

Adauga comentariu

Cele mai noi
Extra
 • Special

  Consultant Career Advisor

  Mai multe Trimite o intrebare

  Evenimente

  Toate evenimentele

  Calculator

  Vezi care sunt costurile angajatului si cele ale angajatorului.
  Calculator de salarii
  Oferit de bancibancomate.ro - curs valutar banci