Secțiune susținută de

În 2017, corporatiștii români au investit de circa 5 ori mai mult în beneficii de sănătate

Portal HR \ Actual \ În 2017, corporatiștii români au investit de circa 5 ori mai mult în beneficii de sănătate

În 2017, bugetele de beneficii pentru angajații marilor companii din România direcționate către domeniul sănătății au crescut de aproape 5 ori comparativ cu 2016, potrivit BenefitOnline.ro, platforma cu cele mai multe beneficii pentru angajați din Romania. Începând cu acest an, utilizatorii platformei au acces și la oferta Doclandia.ro, prima soluție online care oferă informații medicale de la distanță persoanelor care caută o opinie avizată.

Din multitudinea de beneficii flexibile deductibile fiscal din care au ales cei peste 52.000 de angajați care au folosit platforma BenefitOnline.ro in 2017, cele din zona de sănătate (abonamente, pachete individuale sau asigurări) au avut o evoluție pozitivă față de anul precedent, de la circa 160.000 RON în 2016 la peste 750.000 RON în 2017. Acest lucru este explicabil prin faptul că, deși majoritatea companiilor asigură angajaților un abonament medical ca beneficiu fix, angajații își fac suplimentar achiziții de servicii suplimentare (top-up-uri) de la același furnizor medical sau chiar asigurări de sănătate și pachete stomatologice care sunt mai scumpe, dar au și mai multe acoperiri suplimentare.”, a declarat Stelian Bogza, Director Comercial și Co-fondator BenefitOnline.ro

Potrivit acestuia, valoarea medie lunară a unui beneficiu de sănătate plătit din bugetul companiei prin platforma de beneficii este de circa 27 RON. Atunci când angajații plătesc direct cu banii personali, valoarea medie a unui pachet de servicii medicale crește la aproximativ 107 RON. Cea mai mare sumă cheltuită de un angajat prin platforma BenefitOnline.ro pe un serviciu medical a fost de 4.950 RON, reprezentând un pachet de naștere.

Din acest an, utilizatorii BenefitOnline care doresc să beneficieze de sfaturile medicilor colaboratori Doclandia vor avea acces la abonamentul de mesagerie nelimitată achitând un preț preferențial de 219 RON anual, plus o lună gratuită. Astfel, costul lunar al angajaților care aleg oferta Doclandia prin intermediul BenefitOnline.ro va fi cu peste 60% mai mic decât costul abonamentului lunar standard.

Doclandia este o soluție complementară serviciilor de sănătate tradiționale, ideală pentru oamenii activi, care nu au timpul necesar unor vizite regulate la medic. În plus, suntem de părere că o comunicare constantă cu un medic dedicat contribuie puternic la prevenția primară. Prin parteneriatul pe care l-am încheiat cu cei de la BenefitOnline, angajații marilor companii din România vor avea acces la informații despre sănătate și problemele medicale cu care se confruntă în viața de zi cu zi, la doar un click distanță.”, precizează Matei Țiboc, Fondator Doclandia.

 

Data articol: ianuarie 29, 2018

Newsletter-ul Portal HR

100% fără spam