5 trăsături ale angajaţilor cu potenţial

May 17, 2017, , Comenteaza, 1,778 afisari

Se spune că un lider adevărat este cel care dezvoltă un lider, care la rândul lui va dezvolta un alt lider. Din motive care ţin de retenţia şi motivarea angajaţilor, motive de ordin financiar, şi al păstrării şi cultivării know-how-ului în cadrul companiei, varianta ideală este aceea de a dezvolta şi recruta din interior generaţiile viitoare pentru poziţii de conducere. Cu toate acestea, nu orice bun profesionist, angajat loial şi cu vechime, sau coleg foarte popular este neapărat cea mai bună alegere atunci când vine vorba despre dezvoltarea talentului către nivelul următor.

În acest caz, cum diferenţiem, ca manageri, între membrii echipei pe care o coordonam din perspectiva potenţialului? Sau, ca angajat, cum pot da semne managerilor cu care lucrez că ar trebui să investească mai mult în potențialul meu?

Ar trebui să:

 1. Învăț din greşeli.
  Susţin învăţarea prin acţiune, şi încurajez practicile care contribuie la dezvoltarea unui mediu potrivit pentru învăţare, tocmai de aceea apreciez oamenii care o dată ce au făcut o greşeală şi-o asumă, învaţă din ea, şi nu o mai repetă.
 2. Am obiective clar stabilite şi lucrez la îndeplinirea lor.
  E frumos să ai vise, dar să ai obiective este şi mai sănătos. Stabilirea de ţeluri este o dovadă de gândire inteligentă, strategică şi matură.
 3. Sunt pro-activ.
  Aceşti oameni au iniţiative, păreri, opinii, şi vin cu propuneri pe care le susţin argumentat.
 4. Aceept feedback.
  Angajaţii inteligenţi ştiu că pot evolua doar atunci când îşi păstrează mintea deschisă pentru a învăţa din experienţa şi recomandările altor persoane, colegi. Tot ei ştiu să aleagă şi să discearnă ce anume vor aplica ulterior.
 5. Învăț mereu.
  Oamenii care învaţă permanent dau dovadă de sete de cunoaştere şi arată că sunt dedicaţi demersului de a-şi dezvolta potenţialul, admit că nu sunt atotcunoscători, ci mai degrabă sunt deschişi către creştere.

Daca eşti interesat să îţi dezvolţi potenţialul, sau dacă urmareşti să descoperi în jurul tău oameni care au potenţial, urmează aceste idei şi scrie-ne despre progresul tău.

Save

Save

Taguri:

Adauga comentariu

Cele mai noi
Extra
 • Special

  Consultant Career Advisor

  Mai multe Trimite o intrebare

  Evenimente

  Toate evenimentele

  Calculator

  Vezi care sunt costurile angajatului si cele ale angajatorului.
  Calculator de salarii
  Oferit de bancibancomate.ro - curs valutar banci