Secțiune susținută de

Analiza cost/beneficiu a procesului de recrutare

Portal HR \ HR Pedia \ Analiza cost/beneficiu a procesului de recrutare

Oricât ne-am amăgi cu gândul că atunci când e vorba despre HR (și, ca atare, despre lucrul cu oamenii) rezultatele sunt volatile și prin urmare greu de măsurat, în realitate există diferite modalități prin care munca responsabilului HR poate fi cuantificată. Mai precis, specialiștii vorbesc despre formule de măsurare a „calității angajării” (Lou Adler), dar și despre ecuații de calcul al „costului angajării”.

Dacă aveți deja în organizație un sistem de calcul al eficienței proceselor de recrutare/angajare sau, din contră, dacă simțiți nevoia de așa ceva, vă recomandăm azi 8 resurse care vă vor ajuta cu siguranță să clarificați acest aspect și să stabiliți cea mai oportună modalitate de implementare a acestor indicatori.

1. Un articol al lui John Zappe de pe ERE.net care vorbește despre o abordare oficială a „costului angajării” și oferă linkuri către documente relevante în acest sens.

2. Un alt articol de același autor care prezintă un document oficial al SHRM (Society for Human Resource Management) care are la bază cercetări îndelungate și un dialog constructiv cu directorii financiari pe tema costului angajării.

3. Un articol care abordează problema costului angajării și în contextul celorlalți indicatori relevanți.

4. O formulă de calcul a „calității angajării” cu explicații clare.

5. Un articol de Lou Adler despre modalitățile în care ar trebui măsurată „calitatea angajării”.

6. O analiză Lou Adler despre cum se poate crește „calitatea angajării”.

7. Un  articol despre procesul de analiză a costurilor de recrutare.

8. O prezentare despre analiza cost/beneficiu a procesului de recrutare.

Data articol: octombrie 21, 2011

Newsletter-ul Portal HR

100% fără spam