Secțiune susținută de

Ce oportunităţi de angajare pun la bătaie companiile în octombrie

Portal HR \ Actual \ Ce oportunităţi de angajare pun la bătaie companiile în octombrie

Lunile următoare ar putea consemna o reducere a ratei şomajului după finalizarea proceselor de recrutare pe care angajatorii le aruncă pe piaţă odată cu venirea toamnei. Incont.ro anunţă că la sfârşitul lui octombrie va avea loc târgul de carieră Angajatori de Top la care vor participa peste 90 de companii, „domeniile cele mai bine reprezentate fiind IT şi telecom, outsourcing (BPO), bunuri de larg consum, financiar-bancar şi inginerie”.

Septembrie, luna care dă startul angajărilor de toamnă, a consemnat o rată a şomajului de 5,01%, în creştere uşoară faţă de august.  Astfel, luna trecută au fost înregistraţi peste 440.000 de şomeri, cu mai mult de 2.000 faţă de august, potrivit Manager.ro.

Institutul Naţional de Statistică (INS) arată ca populaţia activa înregistrată la inceputul anului este de 8,826 milioane de persoane, mai puţin cu 170.000 faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior”, scrie Manager.ro.

Prezenţa companiilor din BPO şi call-center la târgurile de joburi este  justificată şi de faptul că România se află pe locul al nouălea la nivel global în rândul destinaţiilor preferate pentru proiecte de tip call-center, informează 9am.ro.

În perioada 2008-2012  aceste investiţii au adus pe piaţa locală aproape 11.500 de locuri de muncă, potrivit unui studiu al firmei de consultanţa imobiliară Jones Lang LaSalle (JLL)”, arată 9am.ro.

Capital face un top al joburilor active în octombrie, care le pot oferi candidaţilor selectaţi şansa de a câştiga între 500 şi 1500 de euro lunar. O parte dintre joburile trecute în revistă de către publicaţia economică s-ar putea regăsi şi în oferta companiilor prezente la târgul de joburi.

Chiar dacă salariile oferite românilor de către angajatori au crescut în ultimii ani, Dailybusiness notează că România va rămâne cea mai săracă ţară din Uniunea Europeană “cel puţin în acest deceniu, daca nu până în 2025”.

Cei care îşi doresc un venit mai mare şi nu vor să aştepte creşterea nivelului de trai din România, pot alege să se înscrie la un program de tipul Master of Business Administration (MBA). Deşi costurile unui astfel de program pot depăşi 100.000 de euro, în funcţie de prestigiul său, “angajaţii români nu mai vor să audă de credite pentru MBA, chiar dacă durează şi doi ani până strâng banii pentru educaţie”, subliniază Ziarul Financiar.

Data articol: octombrie 10, 2012

Îmi place să cred că sunt scriitor de slove cu sens. M-am apucat de scris din pasiune pentru sport, dar am ajuns să lucrez în presa economică. Cronologic, pentru Curierul Naţional, Ziarul Financiar şi Wall-Street.ro. Cu timpul, am descoperit că imi place domeniul resurselor umane şi am căutat să îmbin pasiunea pentru scris, cu aceea pentru oameni. Dacă aş putea, aş scrie non-stop despre oameni. Suntem uimitori!

Newsletter-ul Portal HR

100% fără spam