De primăvară!

March 6th, 2013, , Comenteaza, 2,667 views
print Printeaza

Nu am chef azi…. să vă zic despre oameni, relații, probleme, despre alegeri bune sau mai puțin bune sau despre cum să gestionăm, planificăm, vorbim, etc etc.

Soarele de afară și primăvara care devine pe zi ce trece o realitate mai palpabilă mă îndeamnă să vă vorbesc despre un gest simplu, un gest cu o putere despre care nu încetez să mă mir: zâmbetul.

Faceți o încercare: intrați în fiecare dimineață în birou cu un zâmbet larg pe față!

Se poate întâmpla să aveți probleme, să fiți obosiți, să nu fie totul exact ca în visele voastre – toate astea este posibil să tindă să vă șteargă (pe drept cuvânt, dealtfel!) zâmbetul de pe față. Faceți un efort și rezistați tentației și, chiar dacă nu vă vine, încercați să instalați un zâmbet în locul grimasei pe care stresul  și oboseala se luptă să v-o pună pe față.

Veți constata faptul că la început e greu. Veți avea senzația că vă prefaceți, că “jucați teatru” – dar, haideți să privim lucrurile altfel: cu toate necazurile, rămân imens de multe lucruri cărora le puteți zâmbi: soarele, oamenii  inteligenți și buni pe care cu siguranță îi aveți în jur, lucrurile valoroase și frumoase din voi înșiva, și câte și mai câte. Sunt toate aceste lucruri mai puțin importante decât necazurile, oamenii mai puțin plăcuți, proiectele mai puțin reușite? Nu cred.

Încercați să exersați zâmbetul și sunt sigură că veți constata că el poate îmbunătăți semnificativ starea voastră și pe a celor din jur. E ca și cum v-ați și ați oferi un cadou deloc costisitor, însa cu o valoare imensă.

Dacă nu mă credeți, citiți aici

Vă urez tuturor o primăvară excepțională! 🙂

Taguri: , ,
Aboneaza-te la newsletter! Ai cele mai bune stiri despre HR, in fiecare zi, pe mail.
Comenteaza