Secțiune susținută de

Managementul nu e in lucrurile marunte

Portal HR \ Actual \ Managementul nu e in lucrurile marunte

De multe ori promovarile pe pozitii de management se fac in virtutea unor abilitati tehnice/functionale speciale si mai putin pe criterii de soft-skills. Consecinta este ca proaspatul manager va avea tendinta sa isi replice un comportament anterior si in noua pozitie. Cum?

– Printr-o implicare obositoare si obsesiva in toate detaliile unui proiect;

– O monitorizare contraproductiva a tuturor actiunilor intreprinse de cei din echipa;

– O preluare ineficienta a responsabilitatilor de executie ale membrilor echipei;

– O impunere a ideilor proprii fara o consultare reala cu cei pe care ii coordoneaza.

Efortul e de multe ori mai degraba concentrat pe proces si tactica si mai putin pe oameni si viziune strategica iar consecintele sunt variate: de la lipsa de productivitate, la un management ineficient al timpului, demotivarea subordonatilor, cresterea nivelului de stres etc.

Ce se poate face pentru a iesi din aceasta paradigma de gandire contraproductiva pentru o pozitie de management? Articolul de pe HR Toolbox pe care vi-l recomandam azi ofera cateva solutii de bun-simt dar a caror aplicare nu este neaparat mai usoara din aceasta cauza:

1. Prioritizarea

2. Stabilirea regulilor clare

3. Sistematizarea si replicarea

4. Revizuirea

Citeste tot articolul Are You a Micro Manager? 5 Steps to Better Productivity pentru a vedea mai multe detalii pentru fiecare strategie in parte si nu uita ca metoda anterioara a controlului tuturor lucrurilor marunte nu face decat sa-ti submineze autoritatea si sa te indeparteze de provocarile adevarate ale jobului de manager: gandirea in perspectiva fiind poate doar una dintre ele. Incearca, deci, altceva!

Data articol: noiembrie 24, 2010

Newsletter-ul Portal HR

100% fără spam