Promovarea și rolul planului de carieră

October 2nd, 2014, , Un comentariu, 2,906 views
print Printeaza

Îmi aduc şi acum aminte de reacţia surprinzătoare a unora dintre colegi în momentul în care au aflat acum mai bine de un an că am fost promovată. Mă întrebau dacă mă aşteptam să se întâmple asta şi dacă eram suprinsă.

Promovarea nu e un cadou, ci o recunoaştere a muncii depuse până atunci şi a rezultatelor obţinute.

Planul de carieră este al tău şi vizează atingerea unui obiectiv important pentru tine. Nu te aştepta ca managerul să îţi propună promovarea şi să îţi facă planul de carieră. Responsabilitatea nu e a lui, ci a ta. Rolul lui e să te sprijine, în măsura în care poate, în atingerea obiectivelor şi să te îndrume în proces.

Aşadar, dacă îţi doreşti să ocupi o poziţie mai înaltă în companie, fii pregătit să munceşti pentru asta.

Plecând de la premisa că rolul pe care ţi-l doreşti există în department sau în companie, poţi începe prin a-ţi forma o imagine clară despre ce ţi-ai dori să faci şi prin a defini un obiectiv clar.

Discută-l cu managerul tău şi află cum ai putea ajunge acolo. Care sunt cerinţele unui astfel de rol? De ce abilităţi ai nevoie? La ce ar trebui să lucrezi? Ce constrângeri există?

După o discuţie iniţială, gândeşte-te la idei de proiecte, la modalităţi de a te implica, de a-ţi creşte vizibilitatea, de a dezvolta competenţele necesare şi stabileşte-ţi niste obiective mai mici, subordonate celui de carieră.

Întâlneşte-te cu managerul tău să confirmaţi ideile respective, termenele de timp şi să ajustaţi planul dacă e nevoie.

Apoi, apucă-te de treabă, ia obiectivele pe rând şi stabileşte întâlniri periodice pentru a discuta progresul făcut, obstacolele întâlnite.

Decizia finală de a fi promovat nu îţi aparţine. Ce ţine de tine, însă, este să te asiguri că îndeplineşti toate cerinţele pentru ca ea să se întâmple.

Succes!

Taguri: , ,
Aboneaza-te la newsletter! Ai cele mai bune stiri despre HR, in fiecare zi, pe mail.
Comentarii
  1. […] Articol publicat pe PortalHR. […]

Comenteaza