10 întrebări pentru evaluarea recrutorilor

February 7, 2018, , Comenteaza, 1,683 afisari
Phoenix ATS

Un recrutor bun este esențial pentru multe din procesele strategice de resurse umane dintr-o organizație. Chiar dacă, în cadrul departamentului de HR, responsabilitățile de recrutare sunt adesea cumulate cu altele din zona de dezvoltare organizațională, training etc., este esențial ca persoana care derulează majoritatea proceselor de evaluare să aibă entuziasmul, experiența și competențele necesare pentru a atrage talentele necesare în companie.

Articolul de pe ERE pe care vi-l recomandăm azi pune accentul pe procesul de recrutare al unui recrutor :-). Astfel, sunt evidențiate, în funcție de fiecare etapă a interviului, întrebările comportamentale pe care ar trebui să le avem în vedere dacă vrem să descoperim din ce aluat este făcut recrutorul din fața noastră și dacă se va dovedi cu adevărat performant în organizație.

Iată 10 întrebări care ne-au atras atenția (cu câteva reinterpretări din experiența locală):

 1. Povestește-mi cum ai ajuns să faci recrutare.
 2. Povestește-mi despre un proiect de recrutare foarte dificil pe care l-ai finalizat cu succes (varianta cel puțin la fel de interesantă: Povestește-mi despre un proiect de recrutare dificil pe care nu l-ai finalizat cu succes.).
 3. Care din responsabilitățile din zona de recrutare te-au ajutat să îți dezvolți competențele? (sau varianta: Care te împiedică?)
 4. Povestește-mi care au fost etapele pe care le-ai parcurs pentru a recruta un profesionist pentru o poziție tehnică din organizația ta. (variante: poziție din vânzări, marketing etc.)
 5. Cum te ajută rețelele sociale în munca pe care o faci?
 6. Povestește-mi despre o situație în care a trebuit să convingi un candidat să accepte o ofertă.
 7. Povestește-mi despre o situație în care a trebuit să derulezi un proiect de recrutare pentru un manager foarte greu de mulțumit.
 8. Ce ai făcut pentru a menține ridicat interesul unui candidat valoros, dar pentru care nu ai avut nicio oportunitate interesantă la momentul în care ți-a trimis cv-ul?
 9. Ce alte oportunități ai lua în considerare în acest moment al carierei tale?
 10. Ce te-ar convinge să renunți la cariera în recrutare?

Aflați celelalte întrebări pe care le puteți folosi când evaluați un recrutor citind tot articolul: 28 Great Behavioral Interview Questions to Hire Ace Recruiters

Taguri:

Adauga comentariu

Cele mai noi
Extra
 • PHR
 • Special

  Consultant Career Advisor

  Mai multe Trimite o intrebare

  Evenimente

  Toate evenimentele

  Calculator

  Vezi care sunt costurile angajatului si cele ale angajatorului.
  Calculator de salarii
  Oferit de bancibancomate.ro - curs valutar banci