10 tendințe pe piața muncii în 2015

December 17, 2014, , Comenteaza, 4,658 afisari
Phoenix ATS

Celor care cred că încă mai avem până să recuperăm decalajul dintre piața muncii locală și ce se întâmplă în vest, le propunem un salt în viitor. Avem astfel șansa de a descoperi ce putem aplica acum în modul în care gestionăm resursele umane pentru a ne atinge mai ușor obiectivele, a cheltui mai eficient bugetele și a ne construi imaginea de partener strategic în organizație, cu un cuvânt important de spus la masa executivilor.

Astfel, azi vă recomandăm un articol recent apărut pe Forbes.com despre tendințele din piața muncii care vor diferenția 2015 de anii anteriori. Autorul, Dan Schawbel, scrie acest gen de articole în fiecare an iar concluziile sale se bazează pe sute de studii derulate de companii pe parcursul anului. Astfel, cele mai importante tendințe par să rămână cele legate de ceea ce în limbajul de specialitate este denumit prin sintagma “skill gap” dar și de frecvența cu care profesioniștii părăsesc sistemul corporatist, de utilizarea sistemelor automatizate și serviciilor de outsourcing, precum și de presiunea la care sunt supuse organizațiile pentru a-și simplifica procesele interne. Consecințele sunt cât se poate de evidente în ceea ce observăm a fi nevoia profesioniștilor de a se reinventa în permanență.

Deși multe din tendințele enumerate în articol pot fi percepute ca obstacole (mai ales pentru companiile cu un grad de inerție foarte mare), ele sunt, în egală măsură, oportunități de care, așa cum spuneam și la început, merită să profităm acum pentru un 2015 cu rezultatele de care avem nevoie.

Iată câteva din tendințele pe care le găsim relevante și pentru piața locală:

1. Companiile vor începe să angajeze candidați din generația Z pentru programe de internship.

2. Cei din generația Y (“Millenials“) vor ocupa din ce în ce mai multe poziții de conducere.

3. Sinceritatea devine una din competențele critice pentru lideri.

4. Diferența dintre ceea ce au nevoie organizațiile și competențele deprinse în școală se va adânci din ce în ce mai mult (skill gap).

5. Planificarea succesiunii devine o prioritate în agenda HR-ului.

Descoperiți mai multe detalii despre fiecare tendință în parte dar și restul “realităților” de care ne vom lovi, citind tot articolul 10 Workplace Trends For 2015.

Taguri:

Adauga comentariu

Cele mai noi
Extra
 • hr
 • hr
 • Special

  Consultant Career Advisor

  Mai multe Trimite o intrebare

  Evenimente

  Toate evenimentele

  Calculator

  Vezi care sunt costurile angajatului si cele ale angajatorului.
  Calculator de salarii
  Oferit de bancibancomate.ro - curs valutar banci