2 intrebari utile in interviu

July 13, 2011, , Comenteaza, 8,138 afisari
Phoenix ATS

Nu credem ca aceeasi lista de intrebari rulata la nesfarsit are sanse foarte mari sa duca la un proces de selectie eficient. Ghidul de interviu este important dar este doar atat… un ghid, ceea ce inseamna ca, pe parcursul evaluarii, in afara de intrebari mai e nevoie si de atentie la diversii stimuli neasteptati.

Mai importanta decat o lista de intrebari standard este o tehnica a intrebarilor care sa il ajute pe evaluator sa descopere informatiile de care are nevoie pentru a lua o decizie buna. De fapt, atragem atentia asupra tehnicii intrebarilor pentru ca ceea ce are ea mai valoros este suportul eficient pe care il ofera pentru o gandire sanatoasa. Ca evaluator, ea te ajuta sa iti organizezi aspectele de evaluat in ordinea prioritatilor si sa sondezi in profunzime zonele de interes.

Articolul de pe ERE pe care vi-l recomandam azi sustine punctul de vedere conform caruia intrebarile predefinite nu sunt neaparat cea mai buna solutie in interviu. Riscul de a primi raspunsuri predefinite este cu atat mai mare. Ceea ce ne propune insa autorul este sa acordam atentie unei tehnici utile in majoritatea interviurilor de angajare: solicitarea exemplelor.

Ceea ce ne-a atras atentia si motivul pentru care recomandam articolul este pasul suplimentar pe care il propune si potentialul acestuia. Astfel, dupa o intrebare de genul: “da-mi un exemplu despre cum ai facut…”, autorul propune (subtil) urmatoarea intrebare: “mai da-mi un alt exemplu”.

Explicatia este cat se poate de corecta. Daca ceea ce ni se ofera ca exemplu este un mod de lucru natural (care duce la performanta) este firesc ca el sa fie si o obisnuinta iar exemplele de acest gen sa fie in numar semnificativ, sustinand astfel o posibila predictie de succes intr-un anumit gen de activitati.

Citeste tot articolul The Two Best Interview Questions You Should Ask si incearca aceasta tehnica la urmatorul interviu.

Taguri:

Adauga comentariu

Cele mai noi
Extra
 • Special

  Consultant Career Advisor

  Mai multe Trimite o intrebare

  Evenimente

  Toate evenimentele

  Calculator

  Vezi care sunt costurile angajatului si cele ale angajatorului.
  Calculator de salarii
  Oferit de bancibancomate.ro - curs valutar banci