4 obiective pentru o viață profesională mai sănătoasă

June 17, 2014, , Un comentariu, 6,301 afisari
Phoenix ATS

Întrebați care este obiectivul lor principal în carieră, mulți profesioniști ar răspunde că cel mai important lucru este să evolueze (ierarhic și financiar). Printre alte obiective, ar menționa (probabil) și nevoia de a se dezvolta din punctul de vedere al cunoștințelor și abilităților, nevoia de echilibru între viața profesională și cea personală etc. Mai puțini vor pune pe primul loc identificarea unui traseu profesional care să fie în armonie cu ceea ce sunt și ceea ce își doresc, atingerea unui nivel superior de competență profesională, oportunitatea de a-i ajuta pe alții să se dezvolte la rândul lor etc.

Din experiența noastră, multe din probleme vieții profesionale (și, implicit, personale) ar putea fi evitate sau gestionate mai eficient dacă ne-am așeza din vreme prioritățile corect. În loc să așteptăm ca un context economic să devină favorabil sau o companie pe care o considerăm interesantă să anunțe poziția vacantă care credem că ni se potrivește, o strategie mult mai sănătoasă ar fi să ne gândim de ce avem de fapt nevoie pentru a fi împăcați cu ceea ce facem și cu ceea ce suntem.

Azi vă propunem 4 obiective pentru o viață profesională mai sănătoasă, dar lista poate fi continuată de fiecare în funcție de experiențe personale, provocări sau nevoi specifice.

1. Evitați excesele.

Nu așteptați promovări sau măriri de salariu ca să vă simțiți bine în jobul pe care îl aveți și în compania unde lucrați. Descoperiți, mai bine, dacă puteți face ceva diferit, dacă puteți schimba rutina zilnică și cum ar putea acest lucru să vă schimbe percepția despre nivelul de satisfacție profesională pe care considerați că îl aveți.

2. Acceptați schimbările.

Mai ales când este vorba de schimbări la care nu vă așteptați. Încercați să le vedeți ca pe o provocare căreia trebuie să îi faceți față pentru a descoperi dacă meseria pe care v-ați ales-o este, într-adevăr, cea care vi se potrivește.

3. Solicitați ajutor.

Poate să fie vorba de colegi cu mai multă experiență sau de ajutorul unui consilier de carieră. Oricum ar fi, e firesc să cereți și să acceptați ajutor fără ca asta să însemne că sunteți vulnerabil(ă) din punct de vedere profesional.

4. Munciți cu plăcere

Dacă nu mai găsiți nicio plăcere în ceea ce faceți, este evident că trebuie să căutați un alt drum. Dar înainte de a intra în criză profesională, faceți câțiva pași înapoi și reamintiți-vă de ce la începuturile vieții profesionale v-a plăcut munca respectivă. Încercați să retrăiți bucuria de atunci. Poate că, de fapt, “criza” este doar o nemulțumire temporară si rezolvabilă care nu schimbă fundamental datele alegerii pe care ați făcut-o cu ceva timp în urmă.

Voi ce obiective profesionale aveți și cum vă ajută ele în munca de fiecare zi?

Taguri:
Comentarii (1)
 1. […] de a-i ajuta pe alții să se dezvolte la rândul lor etc.» Citeşte integral articolul pe PortalHR.ro. .pagenavi span{padding:5px 10px 6px 10px;font-size:12px;line-height:12px;border:1px #e8e8e3 […]

Adauga comentariu

Cele mai noi
Extra
 • hr
 • Special

  Consultant Career Advisor

  Mai multe Trimite o intrebare

  Evenimente

  Toate evenimentele

  Calculator

  Vezi care sunt costurile angajatului si cele ale angajatorului.
  Calculator de salarii
  Oferit de bancibancomate.ro - curs valutar banci