40% dintre studenți cred că viitoarea lor meserie nu există încă

September 3, 2018, , Comenteaza, 610 afisari
Phoenix ATS

Kaspersky Lab a derulat un studiu în cadrul căruia a întrebat studenții ce părere au despre carierele lor după absolvirea universității, iar 40% au spus că ei cred că se pregătesc pentru meserii care nici măcar nu există încă.

Evoluția tehnologică înseamnă și faptul că meseriile se schimbă mereu. Chiar și rolurile tradiționale din medicină sau agricultură se adaptează la tehnologie, de care au ajuns să depindă.

 

Steve Sully, Associate Director la agenția globală de recrutare Robert Half Technology, a spus: „Este uimitor că doar 40% dintre studenți s-au gândit la cariere care nu există încă, pentru că aproape toate profesiile în forma lor actuală se vor schimba substanțial în următorii 20 de ani, pe măsură ce tehnologia și industria 4.0 – și mai ales AI-ul – vor revoluționa piața de muncă și abilitățile cerute. Capacitatea de adaptare și învățarea continuă sunt elemente esențiale, așa că studenții ar trebui să se gândească mereu la modul în care abilitățile lor s-ar putea transfera în orice carieră pe care o aleg.”

Susținerea tuturor acestor profesii viitoare, care vor depinde în totalitate de tehnologie și sisteme conectate, va fi în sarcina specialiștilor în securitate cibernetică.

„Securitatea cibernetică este crucială astăzi și importanța ei va deveni chiar mai mare, pentru că tehnologia devine principalul facilitator al acestor profesii viitoare”, spune Eugene Kaspersky, CEO Kaspersky Lab. „De la siguranța pacienților, la protejarea oamenilor de inteligența artificială care ar putea să o ia razna, nevoile de securitate vor fi parte din toate procesele tehnologice, pe măsură ce „băieții răi” vor încerca în continuare să exploateze oportunitățile create de o lume tot mai conectată. În prezent, este un mare deficit de personal în securitatea IT, așa că le recomand studenților să ia în considerare posibilitatea de a intra în acest domeniu de importanță critică.”

Kaspersky Lab încurajează studenții să fie creativi atunci când se gândesc cum să ne pună la adăpost împotriva amenințărilor viitorului, cu o nouă competiție adresată studenților: Secur’IT Cup. Competiția este deschisă studenților din toată lumea și din orice domeniu. Participanții au șansa de a câștiga 10.000 de dolari, precum și de a înțelege ce înseamnă să lucrezi în acest domeniu. Temele își propun să rezolve probleme care acum câțiva ani păreau să aparțină viitorului, dar pentru tehnologia de astăzi sunt cât se poate de reale:

 

Patimat Darbisheva, unul dintre finaliștii de anul trecut, care a lucrat la un proiect având scopul de a preveni spionajul industrial, a spus despre competiție: „Participarea la SecurIT Cup îți dă ocazia să obții experiență în rezolvarea unor probleme interesante și reale, care implică mai multe domenii și cunoștințe. Îți permite să îți pui abilitățile la lucru, chiar dacă îți lipsește experiența tehnică. Nici măcar nu este necesar să ai cunoștințe aprofundate sau experiență în IT, pentru că în această competiție este mai important să ai o minte deschisă și curiozitate, să fii capabil să rezolvi probleme și să prezinți totul foarte frumos. Întreaga atmosferă a competiției m-a ajutat să am mai multă încredere în mine și mi-a plăcut că am întâlnit oameni cu pregătire diferită și venind din locuri diferite, în finală.”

Pentru mai multe informații despre Secur’IT Cup, inclusiv modalitatea de înscriere și detalii despre premii, vizitați secureitcup.kaspersky.com.

Taguri:

Adauga comentariu

Cele mai noi
Extra
 • PHR
 • Special

  Consultant Career Advisor

  Mai multe Trimite o intrebare

  Evenimente

  Toate evenimentele

  Calculator

  Vezi care sunt costurile angajatului si cele ale angajatorului.
  Calculator de salarii
  Oferit de bancibancomate.ro - curs valutar banci