50 de tineri şi 20 de profesionişti HR au lansat împreună proiectul “Your First Job – The Z Generation Employability Kit”

June 7, 2018, , Comenteaza, 673 afisari
Phoenix ATS

Pe 5 iunie 2018 a avut loc evenimentul de lansare a proiectului “Your First Job”, organizat de HR Club în parteneriat cu Şcoala de Valori.

50 de liceeni şi studenţi, cu vârste cuprinse între 16 şi 23 de ani, s-au întâlnit cu 20 de specialişti şi manageri HR din cele mai cunoscute companii din România pentru a pune bazele unui proiect ambiţios, care şi-a propus să contribuie la diminuarea diferenţelor de aşteptări dintre tinerii aflaţi la primul loc de muncă şi angajatori, precum şi la facilitarea accesului şi integrării Generaţiei Z pe piaţa muncii.

Ziua a debutat cu trei ateliere de soft skills susţinute de trainerii Şcolii de Valori, având ca scop conştientizarea setului de abilităţi necesare unui viitor angajat şi a modalităţii prin care acesta le poate folosi pentru a-şi desfăşura activitatea într-un mod cât mai eficient. Printre temele discutate s-au numărat: Internet of things, Digital literacy şi Work Skills 2030.

În a doua parte a zilei, sub emblema “Biblioteca vie”, tinerii participanţi şi-au cunoscut mentorii, profesionişti cu experienţă în Resurse Umane, membri în HR Club. Aceştia le-au prezentat cele şapte teme din care va fi compus kit-ul de angajabilitate, iar apoi s-au format grupele de lucru şi s-au stabilit primii paşi ai întâlnirilor care vor avea loc pe parcursul verii.

Andrei Gabriel Stupu, unul dintre tinerii ambasadori ai proiectului, a declarat: Cunosc Şcoala de Valori de la Excepționalii 2016, unul dintre proiectele care a avut un impact enorm asupra dezvoltării mele și a sute de tineri din România. HR Club Romania mi-a făcut anul trecut onoarea de a mă lua în juriul Generației Z la Gala Premiilor de Excelență în HR. Și nu e mai mare bucurie decât să vezi două organizații care au pus cărămizi la creșterea ta, unindu-se într-unul dintre cele mai tari programe de orientare în carieră, care e cu Do și DOERS, nu cu Wish și Thinkers.”

Ce se va întâmpla în continuare? Produsul final al proiectului va fi un kit online care va cuprinde informaţii despre piaţa forţei de muncă şi angajabilitate, prezentate cu ajutorul unor instrumente de comunicare atractive, adaptate noii generaţii. Kit-ul va fi creat pe perioada verii, în cadrul unor echipe de lucru formate din 100 de tineri ambasadori ai proiectului împreună cu specialişti în HR care vor avea rol de mentori. Cei 100 de liceeni şi studenţi vor beneficia de consiliere vocaţională, vizite în companii sau programe de tipul “angajat pentru o zi”.

Căutăm în continuare ambasadori Your First Job! Înscrierile se pot face completând acest formular: https://sdv.typeform.com/to/Pab0XN. Mai multe detalii despre proiect se pot găsi pe pagina dedicată.

Taguri:

Adauga comentariu

Cele mai noi
Extra
 • Special

  Consultant Career Advisor

  Mai multe Trimite o intrebare

  Evenimente

  Toate evenimentele

  Calculator

  Vezi care sunt costurile angajatului si cele ale angajatorului.
  Calculator de salarii
  Oferit de bancibancomate.ro - curs valutar banci