6 idei pentru un internship de succes

July 23, 2018, , Comenteaza, 799 afisari
Phoenix ATS

Vara se numără internship-urile, dar simplul fapt că ai reușit să obții o poziție de entry-level pentru o perioadă de 3 luni nu este o garanție a succesului în cariera ta viitoare. De tine depinde (într-o măsură covârșitoare) să faci din acest internship o experiență memorabilă (în sens pozitiv), una care să te ajute concret la obținerea unui job full-time.

Articolul pe care îl recomandă tuturor celor care au sau vor avea un internship în perioada imediat următoare vorbește despre modalitățile prin care te poți asigura că cei cu care lucrezi în cadrul organizației își vor aduce aminte de tine și te vor recomanda mai departe, fie către un alt angajator, fie pentru o poziție în cadrul organizației.

În plus, un internship este o ocazie foarte bună de dezvoltare a abilităților, de identificare a aspectelor de interes pentru o carieră viitoare, dar doar în măsura în care cel care beneficiază de internship acordă atenție tuturor aspectelor enumerate în articol. Sugestiile acestea nu sunt niște presupoziții, ele pornesc de la discuții pe care autorul le-a avut cu 20 de profesioniști care au lucrat cu interni pe parcursul timpului, un motiv suficient de puternic să le urmezi recomandările:

 1. Asigură-te că ești întotdeauna punctual (Nu-ți permite nicio abatere de la această regulă. E de preferat să ajungi mai devreme la discuții/întâlniri decât să întârzii).
 2. Finalizează perfect orice sarcină (Indiferent dacă e vorba de făcutul cafelei sau de redactarea unui document cu concluziile unei întâlniri, asigură-te că rezultatul nu lasă nimic de dorit.)
 3. Fă mai mult decât ți se spune/cere (Nu te mulțumi să aștepți ca cineva să îți dea de lucru, oferă-te, întreabă ce poți face. asumă-ți responsabilități.)
 4. Fii curios (Documentează-te despre subiectele care se discută, nu îi bombarda pe ceilalți cu întrebări despre subiecte detaliate deja pe internet/intranet etc.)
 5. Pune întrebări valoroase (Gândește înainte să vorbești, păstrează discuția la un nivel ridicat, dând dovadă că te-ai interesat despre ce se discută.)
 6. Construiește relații profesionale (Caută-ți un mentor și ferește-te de bisericuțe, construiește relații la care vei putea reveni în viitor pentru recomandări).

Voi ce strategii aveți pentru un internship de succes?

Descoperiți toate recomandările în articolul de pe Harvard Business Review: 6 Ways to Make the Most of Your Internship.

Taguri:

Adauga comentariu

Cele mai noi
Extra
 • hr
 • Special

  Consultant Career Advisor

  Mai multe Trimite o intrebare

  Evenimente

  Toate evenimentele

  Calculator

  Vezi care sunt costurile angajatului si cele ale angajatorului.
  Calculator de salarii
  Oferit de bancibancomate.ro - curs valutar banci