A manca sau nu … bomboana

September 30, 2010, , Comenteaza, 4,359 afisari
Phoenix ATS

Refrenul “Nu e bine sa mananci bomboane pentru ca iti strici dintii” ne este cu siguranta foarte familiar din copilarie. De cate ori nu ne-am ascuns de parinti ca sa ne bucuram in liniste de cateva bomboane interzise? Pentru ca, nu-i asa, cu cat sunt mai interzise, cu atat sunt mai bune.

Si gandul asta nu a incetat sa ne urmareasca nici cand am ajuns sa avem noi puterea de decizie in privinta lucrurilor pe care le mancam sau pur si simplu care ne aduc placere imediata in viata.

Cu siguranta insa ca nu ne-am gandit pana acum ce poate sa spuna despre noi… si despre succesul nostru… o bomboana mancata… sau nu.

Recrutezi?

Career Advisor

E-recruitment

Joachim de Posada, speaker si coach motivational, vorbeste in aceasta conferinta TED despre recompensa intarziata si modul in care un experiment aparent amuzant, desfasurat pe copii de 4 – 6 ani, a putut sa prezica succesul in viata.

Dincolo de ineditul situatiei, concluzia este una care nu poate decat sa te puna pe ganduri. Rasplatim performanta imediat sau promitem mai mult daca ea se mentine la acelasi nivel sau creste?

Si care ar putea fi legatura intre bomboana lui Posada si Morcovul lui Dan Pink?

Taguri:

Adauga comentariu

Cele mai noi
Extra
 • Special

  Consultant Career Advisor

  Mai multe Trimite o intrebare

  Evenimente

  Toate evenimentele

  Calculator

  Vezi care sunt costurile angajatului si cele ale angajatorului.
  Calculator de salarii
  Oferit de bancibancomate.ro - curs valutar banci