Ajustările salariale pentru transferul CAS și CASS se vor raporta în Revisal până în martie 2018

December 18, 2017, , 2 comentarii, 2,149 afisari
Phoenix ATS

În contextul trecerii contribuțiilor la pensii (CAS) și sănătate (CASS) în totalitate în sarcina angajaților, modificările la salariile brute vor putea fi raportate în Revisal, de către firme, până la finele lunii martie 2018, reiese dintr-un act normativ adoptat azi de Guvern. În mod normal, această raportare ar trebui făcută înainte de a produce efecte, adică înainte de 1 ianuarie 2018. Totuși, actele adiționale de ajustare a salariilor brute vor trebui încheiate tot luna asta, înainte să se aplice efectiv.

Salariul minim brut va crește, de la 1 ianuarie 2018, de la 1.450 la 1.900 de lei, în special pentru a acoperi transferul CAS și CASS în totalitate în sarcina angajaților.

În momentul de față, Codul muncii impune încheierea de acte adiționale la contractele individuale de muncă, atunci când apar schimbări ale salariului brut, înainte ca acestea să producă efecte. Cu alte cuvinte, firmele trebuie să încheie acte adiționale cu salariații cel târziu în decembrie 2017, ziua de 29 fiind ultima zi lucrătoare din acest an.

Citește tot articolul pe Avocatnet: Revisal: Ajustările salariale pentru transferul CAS și CASS se vor raporta până în martie 2018.

Taguri:
Comentarii (2)
 1. florin says:

  Buna ziua,
  va rog sa-mi explicati si mie ce inseamna ”pentru a acoperi transferul CAS și CASS în totalitate în sarcina angajaților”.

  va multumesc!

Adauga comentariu

Cele mai noi
Extra
 • Special

  Consultant Career Advisor

  Mai multe Trimite o intrebare

  Evenimente

  Toate evenimentele

  Calculator

  Vezi care sunt costurile angajatului si cele ale angajatorului.
  Calculator de salarii
  Oferit de bancibancomate.ro - curs valutar banci