Carduri de masă pentru salariați cu normă parțială

September 16, 2019, , Comenteaza, 314 afisari
Phoenix ATS

Se pot acorda carduri de masă și salariaților cu normă parțială întocmai ca celor cu normă întreagă, cu condiția ca acordarea să se facă doar la funcția de bază, determinată potrivit legii sau declarată ca atare de salariat.

Chestiunea e reglementată în Hotărârea de Guvern nr. 1045/2018. “Salariații beneficiază lunar de un număr de tichete de masă cel mult egal cu numărul de zile lucrate, iar acest număr nu poate depăși numărul de zile lucrătoare din luna pentru care se acordă tichetele“, prevede hotărârea.

Practic, chiar dacă se lucrează cu normă parțială, salariatul are dreptul, la unul dintre angajatorii săi, să primească tichetele de masă la fel cum le primesc salariații ce lucrează cu normă întreagă, tocmai pentru că banii aceștia sunt acordați în considerarea unei zile de muncă, iar nu a orelor lucrate. Dar asta înseamnă că cei cu normă parțială nu pot primi tichete din mai multe locuri într-o lună, ci de la un singur loc de muncă.

Salariații cu jumătate de normă au dreptul să primească aceeași contravaloare a numărului de tichete ca în cazul unui angajat cu normă întreagă. Valoarea acestora se acordă în funcție de numărul de zile în care este prezent la locul de muncă, indiferent de numărul de ore lucrate. Pe perioada concediilor nu se acordă aceste beneficii. Salariații cu jumătate de normă pot primi aceste beneficii doar de la angajatorul unde își desfășoară funcția de bază (în cazul în care au mai multe contracte de muncă cu normă redusă)“, precizează Selena Pârvulescu, contabil GBG Accounting.

Citește tot articolul pe Avocatnet: Cum acorzi carduri de masă unui salariat cu normă parțială?

Taguri:

Adauga comentariu

Cele mai noi
Extra
 • Special

  Consultant Career Advisor

  Mai multe Trimite o intrebare

  Evenimente

  Toate evenimentele

  Calculator

  Vezi care sunt costurile angajatului si cele ale angajatorului.
  Calculator de salarii
  Oferit de bancibancomate.ro - curs valutar banci