Cautarea activa a unui job

July 26, 2011, , 5 comentarii, 10,735 afisari
Phoenix ATS

Sunt două citate care îmi plac foarte mult, citate care puse faţă în faţă au o coerenţă aparte. Acestea sunt: “Ajută-te singur!” şi “Hire for attitude, train for everything else!”. Ţinând cont de ele, scoatem procesul recrutării din făgaşul lui obişnuit dând recrutorului posibilitatea să puncteze atitudinea unui candidat şi eforturile acestuia în vederea obţinerii unui job.

Căutarea activă a unui loc de muncă, în articolul de faţă, vizează folosirea eficientă şi creativă a platformelor sociale cu scopul de a oferi o imagine mai clară asupra atitudinii, competentelor şi însuşirilor unui candidat. Nu mai este necesar să precizez că paşii clasici au fost deja îndepliniţi (documentare, construire şi expediere CV şi scrisoare de intenţie particularizate).

Ce poţi face în mod concret:

– socializează cunoştinţele profesionale pe conturile sociale ale companiei care oferă jobul sau pentru care îţi doreşti să lucrezi.

– ai grijă să fii uşor de găsit (cuvinte cheie) şi plasează la vedere date de contact şi alte informaţii profesionale (vezi exemplul: Emanuel Grigoras).

– customizeaza designul conturilor de pe platformele sociale dându-le aspect şi utilitate profesională (vezi conturile de Twitter ale lui Sorin Neagu şi Adrian Ciubotaru).

– fii creativ, nu pierde timpul recrutorului, scrie concret ce ştii să faci. Poţi scrie o notă pe Facebook cu oferta ta, poţi scrie articole în care să descrii felul cum experienţele profesionale te-au format pentru jobul la care aplici sau pur şi simplu scrie o secţiune dedicată competentelor tale (vezi Bogdan Dascalescu).

Nu afirm că recrutorul are întotdeauna contact direct cu mesajul tău profesional, însă cu aportul prietenilor şi cititorilor tăi, mesajul poate ajunge la ţintă.

Ce alte feluri de promovare profesională cunoaşteţi şi cât de des întâlniţi utilizatori pentru care se potrivesc cele descrise mai sus?

Taguri:
Comentarii (5)
 1. dante says:

  in mod concret cred ca am putea incepe prin a scrie corect in limba romana pentru ca mesajul pe care vrem sa il transmitem sa fie inteligibil.
  ai putea reformula ca sa inteleaga toata lumea ce ai vrut sa spui cu “socializează cunoştinţele profesionale pe conturile sociale ale companiei….”?

  • Ai dreptate, trebuie sa scriem corect romaneste. Propun sa incepem fiecare fraza cu majuscula.
   In ce priveste mesajul meu, acesta este inteligibil sau nu in functie de nivelul de cunoastere si interes al cititorului. Sa explic ce am vrut sa spun mai sus…
   Daca a socializa presupune interactiune prin comunicare in scopul integrarii sociale a unui individ, prin extrapolare, a socializa “cunostintele profesionale pe conturile sociale ale companiilor” nu poate insemna decat urmarirea activa a continutului postat de catre o companie, cu scopul de a stabili o relatie de castig reciproc. Daca observi, se pastreaza fiecare element al procesului asa cum e definit el de sociologie: interactiune, comunicare, integrare. Acest fapt probeaza compatibilitatea termenilor din constructia mea.
   Dialogul profesional dintre tine si companie confera jobului/recrutarii o dimensiune sociala.
   Sperand ca am adus putina lumina in ce priveste exprimarea si ca nu e necesar sa descriu “urmarirea activa”, ramane la latitudinea ta sa gasesti cat mai multe exemple ale aplicabilitatii ei.
   Succes!

 2. dante says:

  Tinere domn, daca ironia e raspunsul dumitale pentru un comentator care ti-a si lecturat textul eu zic sa mai incerci o data. la cat de clare sunt ultimele paragrafe la fel de alambicat este primul. citeste-l de proba in fata oglinzii sau catorva colegi si vezi daca ei au inteles ceva.
  raspunsul il dai tot matale: “urmarirea activa a continutului postat de catre o companie”. nu e asa ca suna mai bine decat prima varianta?

 3. Domnule Dante, departe de mine gandul sa raspund cu ironie, apreciez faptul ca sunteti un cititor implicat. In plus, nu mi-as permite sa alterez atmosfera oferita de gazda noastra on-line, portalHR.
  Totusi, nu mi se par alambicate frazele mele ci poate putin rigide datorita limbajului sociologic. Consider ca in felul acesta pun cititorul sub un spectru conceptual mai larg.
  Voi considera si sugestia dvs. de a alege variante mai simple.

 4. […] Cautarea activa a unui job? Sunt două citate care îmi plac foarte mult, citate care puse faţă în faţă au o coerenţă […]

Adauga comentariu

Cele mai noi
Extra
 • hr
 • hr
 • HR
 • Special

  Consultant Career Advisor

  Mai multe Trimite o intrebare

  Evenimente

  Toate evenimentele

  Calculator

  Vezi care sunt costurile angajatului si cele ale angajatorului.
  Calculator de salarii
  Oferit de bancibancomate.ro - curs valutar banci