Secțiune susținută de

Ce facilităţi oferă facultăţile din străinătate studenţilor

Portal HR \ Evenimente \ Ce facilităţi oferă facultăţile din străinătate studenţilor

Toţi ştim, studiul în străinătate este diferit de studiul în ţară. Pe lângă experienţa multi-culturală pe care ajungi să o traieşti, universităţile din afara României oferă studenţilor proprii şi beneficii pe care studenţii români nu le au. La RIUF, pe 22-23 octombrie la Sala Palatului, Bucureşti şi pe 25 octombrie la Casa de Cultură a Studenţilor din Cluj poţi afla mai multe despre  ce poţi face la universităţile internaţionale ca activităţi extraşcolare.

Studiul în străinătate îţi oferă mai mult decât profesori exigenţi şi termene limită care trebuie respectate cu stricteţe, îţi dă posibilitatea să te bucuri de facilităţi care să-ţi sporească experienţa şi aptitudinile profesionale. Iată câteva exemple pentru universităţile din străinătate.

MediaCity de la University of Salford-Marea Britanie

Te gândeşti cum ar fi ca universitatea să-ţi ofere un spaţiu în care să poţi să-ţi dezvolţi abilităţile? Ce-ai zice de un oraş întreg? MediaCity de la University of Salford, din Marea Britanie este un oraş construit în jurul industriei media cu scopul de a aduce împreună toate ingredientele necesare creării unui loc minunat pentru a trăi, a munci şi a învăţa. Aşteptările sunt ca în cadrul MediaCityUK populaţia să fie alcătuită din producători TV până la designeri de jocuri pe PC. Este o nouă lume în care cei mai talentaţi oameni din domenii diferite să poată munci împreună.

În 2011, University of Salford va deschide un spaţiu unic digital de învăţare, predare şi un spaţiu de cercetare la MediaCity UK. Acest spaţiu va fi plasat în centrul a 6 departamente naţionale BBC şi sute de organizaţii independente creative, digitale şi media. Peste 1.500 de elevi se vor bucura de oportunităţi excepţionale de a lucra cu profesionştii din industria mass-media, utilizând cele mai recente echipamente, studiouri şi laboratoare. Studenţii vor fi astfel plasaţi pe prima poziţie pentru carieră digitală şi media. Departamentele de producţie, studiouri şi infrastructură digitală au fost probate,specificate de către industrie şi aprobate pentru noile tehnologii creative.

Acest proiect are scopul de a ajuta la dezvoltarea unor noi metode de predare şi pentru a realiza relaţii interdisciplinare între şcoli şi programe diferite. De asemenea va ajuta şi la dezvoltarea unor idei creative şi va realiza un parteneriat între educaţie şi comunitate.

Nu numai teorie, dar şi practică

Fiecare student de la universitatea Avans University of Applied Sciences din Olanda trece prin una sau două sesiuni de practică, unde lucrează cu adevarat la o companie națională sau internațională, acumulând astfel experienţa practică şi făcând primii paşi spre viitoarea lui carieră.

Zeeland University of Applied Sciences, tot din Olanda are programe bazate pe practică şi concentrate pe cerinţele de pe piaţa muncii. Studenţii au ocazia să viziteze sediile unor companii sau să studieze subiecte ce au legatură directă cu realitatea profesională.

În Marea Britanie, la Hult Business School, peste 80% din corpul academic al facultății e reprezentat de profesori cu o experienţă reală în domeniul afacerilor, mulţi dintre ei lucrând pentru companii precum Procter&Gamble, Motorola, Credit Suisse, etc.

La Cesar Ritz Colleges din Elveţia, fiecare student va face un internship plătit de 6 luni într-un hotel sau restaurant de lux din Elveţia: Marriot, Swisshotel, The Ritz-Carlton, Four-Seasons şi altele.

Accentul cade pe dezvoltarea profesională şi personală a studentului

Universitatea din Essex, Marea Britanie, oferă posibilitatea studenţilor interesaţi să publice lucrări bianual online pe jurnalul academic multi-disciplinar ESTRO. Acest serviciu este oferit gratuit şi îşi propune să dea şansa studenţilor să capete experienţa publicării academice, în cazul în care acesta este drumul pe care doresc să-l parcurgă în viaţă.

La European University, programele de schimb inter-campus sunt frecvente, astfel încât un student îşi poate alege după fiecare semestru complet un nou campus de studiu, având ca opţiuni: Spania, Elveţia, Germania, Marea Britanie, Austria, Kazahstan, Siria, Taiwan, China, Malaezia sau Singapore.

Studenţii pot să efectueze chiar şi studii comportamentale…pe peşti! Centrul de Cercetare a Biologiei Evoluţionare dispune de acvarii care găzduiesc aproximativ 10.000 de peşti tropicali şi aparţine University of Hull din Marea Britanie. Bibliotecile sunt de asemenea impresionante pentru orice student. Biblioteca universităţii din Aberdeen, Scotia este una dintre cele mai mari şi mai bine echipate biblioteci din lume, cu peste un milion de volume.

La RIUF, Romanian International University Fair, pe 22-23 octombrie la Bucureşti şi pe 25 octombrie la Cluj, vizitatorii pot să afle mai multe detalii despre ofertele universităţilor din străinătate şi să intre în contact direct cu reprezentanţii universităţilor din străinătate. Mai multe detalii despre târg se găsesc pe www.riuf.ro.

Foto: Biblioteca Universităţii din Aberdeen, sursă poză: www.abdn.ac.uk

Data articol: octombrie 4, 2011

Newsletter-ul Portal HR

100% fără spam