Companiile care excelează la capitolul inovare tehnologică îşi dublează veniturile

October 8, 2019, , Comenteaza, 105 afisari
Phoenix ATS

Un studiu Accenture a analizat peste 8.300 de organizații pentru a stabili corelaţia dintre adoptarea tehnologiei și creșterea afacerilor.

Veniturile companiilor care sunt cele mai deschise către noile tehnologii cresc la o rată de două ori mai mare în comparație cu cele mai conservatoare organizaţii din punct de vedere al inovaţiei, arată un nou studiu Accenture. Mai mult, acestea din urmă au pierdut, doar în 2018, 15% din veniturile anuale anterioare și riscă să piardă încă 46% din câștiguri până în 2023, dacă nu își schimbă abordarea tehnologică.

Noul studiu Accenture, intitulat „Full Value. Full Stop. How to scale innovation and achieve full value with Future Systems”, analizează indicatorii de performanță ai peste 8.300 organizaţii din 20 de industrii din 22 de țări, pentru perioada 2015 – 2023 (prognoză). Studiul clasifică companiile pe trei dimensiuni importante: adoptarea tehnologiei, profunzimea adoptării tehnologiei și pregătirea organizațională și culturală. Prin alocarea unui scor pentru fiecare dintre acești factori-cheie, studiul a identificat companiile „Lideri” (top 10%) și „Laggards” (ultimele 25% – cei care adoptă foarte greu noile tehnologii).

Astfel, “Liderii” au o mentalitate și o abordare distincte în ceea ce privește adoptarea tehnologiei – la nivelul întregii companii – precum şi referitor la transformarea organizațională, deseori în contrast puternic cu “Laggards”. Concret, liderii:

 

 

 

 

 

„Executivii din ziua de azi investesc sume enorme în noile tehnologii, dar nu toate companiile realizează beneficiile inovației ca urmare a acestor investiții”, a declarat Bhaskar Ghosh, directorul executiv al grupului Accenture Technology Services. „Concurând în economia post-digitală de azi, bazată pe date, organizațiile trebuie să aibă o strategie calibrată cu atenție spre adoptarea tehnologiei și o viziune clară despre cum ar trebui să arate sistemele viitoare ale companiilor lor. Studiul nostru dezvăluie că cele mai importante companii din lume investesc în sisteme fără limite, adaptabile și radical umane, pentru a maximiza inovația, performanța și valoarea afacerilor.”

Fundamental, “Liderii” consideră că oamenii și mașinile se pot ajuta reciproc, iar companiile și ecosistemele lor pot forma alianțe. Acesta este unul dintre motivele pentru care au fost stimulați să construiască sisteme ale viitorului, adică:

 

 

Full Value. Full Stop. How to scale innovation and achieve full value with Future Systems” continuă o cercetare lansată anul trecut, Accenture Future Systems, și este conceput pentru a ajuta companiile să înțeleagă și să elimine decalajul în materie de inovare – definit ca diferența dintre valoarea potențială și cea realizată din investiții în tehnologie. Studiul arată impactul puternic pe care adoptarea și investițiile în tehnologie îl au asupra performanțelor financiare ale unei companii și, în special, asupra mentalității şi comportamentului companiilor lideri. El oferă informații despre cum poate fi valorificată inovația pentru a maximiza rezultatele obținute din investițiile în tehnologie.

Future Systems este cel mai mare studiu IT în rândul companiilor realizat de Accenture până acum și include măsuri legate atât de tehnologii mature, cât și de cele emergente, precum inteligența artificială (AI), blockchain și Realitatea Extinsă (XR).

Mai multe informații despre studiul, inclusiv infograficele, indicatorii cheie pe o perioadă de opt ani și reperele din industrie și geografie sunt disponibile aici. Urmăriți conversația pe Twitter cu #IntoTheNew.

Taguri:

Adauga comentariu

Cele mai noi
Extra
 • Special

  Consultant Career Advisor

  Mai multe Trimite o intrebare

  Evenimente

  Toate evenimentele

  Calculator

  Vezi care sunt costurile angajatului si cele ale angajatorului.
  Calculator de salarii
  Oferit de bancibancomate.ro - curs valutar banci