Cum alegi între doi candidați la fel de buni

November 1, 2017, , Comenteaza, 1,656 afisari
Phoenix ATS

Sunt situații (unii ar spune fericite :-)) în care procesul de recrutare a ajuns în etapa în care doi dintre candidații evaluați par să fie potriviți pentru poziția vacantă. Decizia care să fie cel ales nu este aproape niciodată una ușoară, mai ales dacă vorbim despre poziții cheie în schema organizațională, pentru care performanța imediată, dar și pe termen lung, este esențială.

Articolul de pe Undercover Recruiter pe care vi-l recomandăm azi dezbate acest subiect din punctul de vedere al pieței muncii din Marea Britanie, făcând apel la statistici referitoare la dificultatea identificării unor candidați potriviți pentru pozițiile cheie din organizații. Evident, statisticile lor nu sunt relevante pentru piața din România, dar experiența ne-a arătat că dificultatea alegerii este și la noi o realitate pentru care puțini angajatori sunt cu adevărat pregătiți.

Iată, așadar, ce ar fi bine să faceți dacă va trebui la un moment dat să alegeți între doi candidați aparent la fel de buni:

 1. Să priviți problema în ansamblu și pe termen lung (Care dintre candidați are un set de competențe mai probabil să dea rezultate pe termen lung? Ce competențe tehnice sunt dezirabile și la care le regăsiți imediat? Care dintre candidați este mai interesant de dezvoltare și învățare și a făcut dovada acestui interes în trecut? Care are un potențial de leadership mai dezvoltat?)
 2. Să evaluați potrivirea cu cultura organizațională (Care dintre cei doi candidați a comunicat mai ușor cu ceilalți membri ai echipei? Care pare să aibă un profil motivațional mai apropiat de cel al angajaților care performează acum în companie?)
 3. Să analizați nivelul de interes și entuziasm (În întâlnirile pe care le-ați avut, care dintre cei doi candidați a părut mai interesat de poziție, companie, echipă?)

Dacă nici după ce ați pus în balanță aceste informații nu puteți lua o decizie, articolul recomandă să aveți în vederea varianta în care îi angajați pe amândoi. Adesea, însă, din motive de buget, acest lucru nu este posibil. Va trebui, deci, să îl alegeți pe unul dintre ei și pentru asta vă recomandăm să parcurgeți și articolul original How to Decide Between Two Quality Candidates.

Taguri:

Adauga comentariu

Cele mai noi
Extra
 • Special

  Consultant Career Advisor

  Mai multe Trimite o intrebare

  Evenimente

  Toate evenimentele

  Calculator

  Vezi care sunt costurile angajatului si cele ale angajatorului.
  Calculator de salarii
  Oferit de bancibancomate.ro - curs valutar banci