Cum îți dai seama că trebuie să cauți un job nou

May 31, 2018, , Comenteaza, 1,316 afisari
Phoenix ATS

Nimeni nu contestă importanța unui loc de muncă stabil și a unui venit constant. Majoritatea avem nevoie de o anumită rutină și previzibilitate pentru a ne putea face planuri pe termen lung și a ne atinge obiectivele personale sau profesionale. Dar oricât de greu ne este să gestionăm schimbarea, sunt momente în care ea se impune mai mult sau mai puțin de la sine.

Astăzi vă recomadăn un articol de pe LinkedIn care atrage atenția asupra celor 9 semne care ne “spun” că trebuie să ne gândim un job nou. Provocarea, credem noi, atunci când vine vorba de astfel de decizii, este să analizăm situația cât mai puțin emoțional și să nu ne bazăm doar pe intuiție, un motiv în plus pentru care indiciile despre care vorbește autorul articolului merită avute în vedere:

 1. Compania în care lucrezi dă semne că se apropie de faliment (lucru vizibil în restrângerea operațiunilor, controlul financiar excesiv, lipsa inovației, reticența la nou etc.)
 2. Nu ai posibilități de promovare (evident, o astfel de concluzie trebuie trasă după o perioadă de timp realistă, nu doar după 3 luni de la angajare)
 3. Nu mai ești la curent cu ceea ce se întâmplă (dacă toate lucrurile importante se discută atunci când nu ești prezent(ă), atunci e momentul să te gândești la o schimbare)
 4. Ai mai multe abilități și cunoștințe decât șeful direct (mai e nevoie să explicăm cât de frustrantă este o astfel de situație și de ce ai nevoie de un job și un șef care să te stimuleze și de la care să ai ce învăța?)
 5. Ai un șef incompetent care e foarte bine ancorat în organizație.

Descoperă și celelalte motive care te pot convinge să începi să cauți un alt loc de muncă citind tot articolul: Nine Signs It’s Time To Quit Your Job.

Taguri:

Adauga comentariu

Cele mai noi
Extra
 • Special

  Consultant Career Advisor

  Mai multe Trimite o intrebare

  Evenimente

  Toate evenimentele

  Calculator

  Vezi care sunt costurile angajatului si cele ale angajatorului.
  Calculator de salarii
  Oferit de bancibancomate.ro - curs valutar banci