Cum îți scrii CV-ul când nu ai experiență

January 4, 2018, , Un comentariu, 1,410 afisari
Phoenix ATS

Dacă nu ai (foarte multă) experiență de muncă, dar ai decis că anul acesta trebuie să te angajezi, una din primele provocări cărora trebuie să le faci față este scrierea unui CV care să convingă un potențial angajator că merită să-ți acorde o șansă, măcar șansa unui prim interviu. 🙂

Articolul de pe Undercover Recruiter pe care vi-l recomandăm azi ne-a atras atenția prin abordarea constructivă pe care o propune pentru o situație care adesea pare fără ieșire: nu ai experiență – ne te angajăm, nu te angajăm – nu poți dobândi experiența etc.

Așadar, pe ce trebuie să te concentrezu în CV dacă nu poți include prea multe informații la rubrica de experiență anterioară de muncă?

  1. Pe modul în care poți fi util organizației prin abilitățile sau competențele dobândite în diverse proiecte de voluntariat etc,
  2. Pe cât mai multe exemple concrete de situații în care ai lucrat în echipă, pe proiecte sociale etc.
  3. Pe alegerea unui format de CV care să pună accentul pe motivație și mai puțin pe experiență anterioară.
  4. Pe orice activități suplimentare, în afara studiilor, care te-au ajutat să te descoperi și să înțelegi ce gen de responsabilități ți s-ar potrivi.
  5. Pe cunoștințele și abilitățile tehnice pe care le-ai dobândit în anii de studiu.

Faptul că nu ai experiență poate să pară un obstacol de netrecut, dar obiectivul tău ar trebui să fie acela de a purta o discuție cu potențialul angajator și de a-l convinge de intențiile și motivațiile tale pozitive.

Află mai multe informații despre cum îți poți scrie CV-ul atunci când nu ai experiență de muncă citind tot articolul: 6 Ways to Enhance a Candidate CV with Zero Experience

Taguri:
Comentarii (1)
  1. Caut loc de munca, sant o persoana dinamica corecta serioasa, ma integrez repede în colectiv, sant bucătar, am experienta de câțiva ani lucrez în bucătărie.

Adauga comentariu

Cele mai noi
Extra
  • Special

    Consultant Career Advisor

    Mai multe Trimite o intrebare

    Evenimente

    Toate evenimentele

    Calculator

    Vezi care sunt costurile angajatului si cele ale angajatorului.
    Calculator de salarii
    Oferit de bancibancomate.ro - curs valutar banci