De la corporație la start-up

March 11, 2015, , Comenteaza, 2,983 afisari
Phoenix ATS

În ultimii ani, în pofida crizei și crizelor :-), s-a conturat foarte bine un fenomen: din ce în ce mai mulți profesioniști cu ani de experiență în zona corporatistă își pun serios problema să iasă din mediul cu care s-au obișnuit și să pună bazele unei afaceri pornind de la pasiuni sau dorințe puse prea mult timp pe ultimul loc. Cu câțiva dintre ei am stat și noi de vorbă iar interviurile le găsiți în secțiunea Career Renegade de pe PortalHR.

Pe de altă parte, este la fel de adevărat că nevoia de a face altceva, de a ieși din rutină, aduce mulți profesioniști în pragul unor crize de identitate profesională (și nu numai) a căror soluționare e posibilădoar cu soluții adaptate fiecărei “povești” în parte. Întrebările legitime pe care și le pun cei care se gândesc la un start-up revin adesea în discuțiile noastre de consiliere, acesta fiind motivul pentru care ne-a atras atenția și articolul de pe The Muse pe care vi-l recomandăm azi.

Printre dilemele din topul listei se află cea referitoare la modul în care experiența dintr-o corporație poate fi transferată în zona unui start-up, precum și teama că, în loc să fie un avantaj, anii de experiență într-o structură bine pusă la punct nu au făcut decât să amorțească sau, și mai rău, să anuleze capacitatea de a reacționa eficient în fața imprevizibilului și de a găsi soluții “în afara cutiei cu proceduri”.

Iată, așadar, câteva din ideile care vă pot ajuta să treceți cu încredere de la corporație la start-up, având însă mereu în vedere faptul că rețete universale de succes nu există și că fiecare trebuie să își asume șansa unor eșecuri câteodată inevitabile.

Ce puteți transfera cu succes într-un start-up după ani buni de experiență în corporație?

1. Spiritul de echipă.

2. Cunoașterea detaliată a proceselor care funcționează

3. Pasiunea pentru învățare și dezvoltare

4. Abilitățile de comunicare

5. Entuziasmul noilor începuturi

Ca să descoperiți și mai multe idei despre modul în care vă puteți folosi de experiența corporatistă fără să îi permiteți să vă limiteze/blocheze, citiți tot articolul 5 Ways Your Corporate Background Can Help You Get a Startup Job.

Taguri:

Adauga comentariu

Cele mai noi
Extra
 • Special

  Consultant Career Advisor

  Mai multe Trimite o intrebare

  Evenimente

  Toate evenimentele

  Calculator

  Vezi care sunt costurile angajatului si cele ale angajatorului.
  Calculator de salarii
  Oferit de bancibancomate.ro - curs valutar banci