Doi într-o barcă sau când te poate ajuta coaching-ul

September 12, 2018, , Comenteaza, 600 afisari
Phoenix ATS

Azi am avut ocazia să particip la lansarea a unui program de coaching pentru organizații și m-am bucurat să văd tot mai multă deschidere către o cultură orientată tot mai mult către ascultare și întrebări nu doar către directive. Și mi-am confirmat încă o dată că, dacă la nivel de companii se știe cel puțin baza a ce înseamnă coaching și care sunt beneficiile lui, la nivel de persoane fizice, oameni care nu sunt angajați în mari corporații, anumite categorii de antreprenori/freelanceri potențialul unor astfel de conversații nu e cunoscut.

Coachingul nu e nici fiță, nici un trend trecător, la modă. Dar poate fi un drum (nu singurul!) spre tine, cel autentic, ascuns sub straturi de condiționări, credințe, experiențe, povești și convingeri limitative. Spre deosebire de terapie, care e despre trecut și vindecare, coachingul e despre prezent și viitor, despre unde ești, unde vrei să ajungi și cum mergi înainte cu resursele pe care le ai deja și de care deseori nu ești conștient. Am mai povestit și cu alte ocazii că schimbarea sustenabilă nu se va întâmpla dacă venim cu tratament punctual pentru comportament, ci doar dacă umblăm la filtrele din spatele lui.

E bine să știi că procesul de coaching nu se traduce prin a cere sfaturi și a primi soluții de la altcineva (coach). În schimb, ai putea să îl privești ca pe o autoexplorare ghidată. Frumusețea acestui proces (dar și dificultatea lui) stă în faptul că vâslele rămân mereu la tine, client: tu stabilești cursul de urmat și viteza de deplasare, iar coachul îl urmărește, nu îl conduce.

Din experiența mea, de multe ori oamenii intră în procese de coaching atunci când:

 

Citește tot articolul aici: DOI ÎNTR-O BARCĂ SAU CÂND TE POATE AJUTA COACHINGUL

Taguri:

Adauga comentariu

Cele mai noi
Extra
 • Special

  Consultant Career Advisor

  Mai multe Trimite o intrebare

  Evenimente

  Toate evenimentele

  Calculator

  Vezi care sunt costurile angajatului si cele ale angajatorului.
  Calculator de salarii
  Oferit de bancibancomate.ro - curs valutar banci