Fericirea la locul de muncă – o listă de lecturi obligatorii

March 13, 2015, , Comenteaza, 2,547 afisari
Phoenix ATS

Deși poate părea o utopie :-), fericirea și munca pot conviețui foarte bine și, în contextul potrivit (a se citi “cu atitudinea potrivită”) pot chiar să se atragă. Și pentru că se apropie cu pași repezi weekendul în care fericirea tinde să câștige în cursa împotriva muncii, vă recomandăm un articol pe care l-am descoperit recent pe TED.com, despre cărțile care ne pot ajuta să înțelegem cum să le împăcăm pe cele două.

Pentru început, așa cum menționează și autorul articolului, este de stabilit însă o cauzalitate corectă. Fericirea la locul de muncă este cheia succesului și nu invers. Dar oricât de frumos ar suna asta în teorie, practica ne poate da bătăi de cap.

Pentru mai multe idei despre cum puteți pune bazele unei filosofii a muncii bazată pe fericire, încercați să aflați de la alții cum au făcut asta citind:

1. Learned Optimism – Martin E. P. Seligman, Vintage, 2006

2. Happier – Tal Ben-Shahar, McGraw-Hill, 2007

3. Give and Take –  Adam M. Grant, Penguin Books, 2014

4. Eat Move Sleep – Tom Rath, Missionday, 2013

5. 10 Simple Things You Can Do Today That Will Make You Happier, Backed by Science – Belle Beth Cooper, The Huffington Post, November 11, 2013

Pentru mai multe detalii și mai multe recomandări de lectură, parcurgeți tot articolul The Happy Secret to Better Work – A Reading List.

Taguri:

Adauga comentariu

Cele mai noi
Extra
 • Special

  Consultant Career Advisor

  Mai multe Trimite o intrebare

  Evenimente

  Toate evenimentele

  Calculator

  Vezi care sunt costurile angajatului si cele ale angajatorului.
  Calculator de salarii
  Oferit de bancibancomate.ro - curs valutar banci