Grit – puterea pasiunii și a perseverenței

February 3, 2017, , Comenteaza, 2,754 afisari
Phoenix ATS

De multe ori, succesul unei persoane este atribuit talentului sau norocului său într-un anumit domeniu de activitate, și (poate) mai puțin efortului și perseverenței investite. Când lucrurile nu ies așa cum ne dorim pe plan personal sau profesional, mulți suntem tentați să dăm vina pe lipsa norocului.

Pentru a avea succesul pe care ni-l dorim nu e nevoie de talent înnăscut, geniu sau noroc, ci de grit, spune autoarea Angela Duckworth, o combinație de pasiune și perseverență care va face diferența dintre oamenii care reușesc ce și-au propus și ceilalți.

Angela Duckworth este psiholog, câștigătoare a premiului Mac Arthur și profesor la Universitatea din Pennsylvania unde a înființat Character Lab, un program non-profit educațional ce se ocupă cu studiul gritului și al autocontrolului. Cea mai recentă carte a ei, Grit – puterea pasiunii și a perseverenței (ne) demonstrează cu ajutorul studiilor, exemplelor și cercetărilor efectuate că succesul se obține cu ajutorul a două ingrediente esențiale: pasiune și perserverență.

Și pentru că orice început de an este mereu un prilej bun pentru a face unele schimbări în viața noastră care să ne ajute să devenim oameni mai buni, mai fericiți și împliniți, m-am gândit că ar fi util să vă recomand lectura acestei cărți.

Grit poate fi o sursă de inspirație pentru oricine își dorește să își atingă obiectivele propuse, să-și îndeplinească un vis sau să investească mai mult timp în pasiuni. Este, de asemenea, și o lectură foarte utilă oricărui părinte, educator sau cadru didactic care dorește să formeze o generație de copii curajoși și hotărâți să facă față tuturor obstacolelor pentru a-și atinge orice scop în viață. Oamenii cu o atitudine gritty, așa cum o numește autoarea, muncesc zilnic pentru tot ce are sens, este valoros și important pentru ei.

Deși poate părea o carte academică prin prezentarea unor studii de specialitate, multe exemple, situații sau povești de viață ale personalităților gritty care au avut succes, limbajul este unul simplu și accesibil tuturor. Inspirația scrierii acestei cărți a venit de la povestea de viață a autoarei și a relației cu tatăl ei care îi tot repeta că nu este un geniu și că nu are un talent înnăscut pentru a reuși în viață.

Am notat câteva idei pe care le-am considerat utile pentru a ne poziționa corect față de noțiunea de succes“ și a înțelege de ce grit este o trăsătură esențială ce poate fi cultivată și folosită pentru a avea rezultate pe termen lung.

 

Sper că aceste idei să vă fie de folos și să inspire să ajungeți acolo unde vă doriți, iar pentru mai multe informații și inspirație, vă recomand să citiți toată cartea.

Save

Taguri:

Adauga comentariu

Cele mai noi
Extra
 • Special

  Consultant Career Advisor

  Mai multe Trimite o intrebare

  Evenimente

  Toate evenimentele

  Calculator

  Vezi care sunt costurile angajatului si cele ale angajatorului.
  Calculator de salarii
  Oferit de bancibancomate.ro - curs valutar banci