Interviul prin SMS

September 27, 2016, , Comenteaza, 1,765 afisari
Phoenix ATS

Practica interviului față în față este probabil una din cele mai vechi în materie de recrutare, cu avantaje (și dezavantaje) despre care am vorbit de multe ori. Dar oricât de “adânc” ar fi înrădăcinată o practică, este firesc, având în vedere schimbările în modul în care interacționăm și comunicăm, să apară ceva nou, neașteptat și care merită încercat și în etapa evaluării pentru angajare.

Dacă acum câțiva ani analizăm utilitatea interviului telefonic în procesul de evaluare, a venit momentul să discutăm despre interviul prin SMS. Nu o spunem noi, ci o anunță cei de la ERE, mai precis John Sullivan într-unul din articolele recent apărute.

Având în vedere faptul că aplicațiile de trimitere de mesaje sunt printre cele mai folosite de utilizatorii de telefoane inteligente și că statisticile de la finalul anului 2015 indicau și la noi faptul că 1 din 2 români folosește un astfel de telefon, ideea interviului prin SMS nu ni se mai mare deloc excentrică.

Iată care sunt avantajele imediate ale unei astfel de metode de selecție și evaluare:

 1. Nivel redus de stres pentru candidat și, implicit, o calitate mai bună a răspunsurilor;
 2. O scurtare a timpului de recrutare pentru că un interviu prin SMS e mult mai ușor de programat decât unul telefonic sau față în față;
 3. O evaluare mai ușoară a răspunsurilor pentru managerii implicați în recrutare;
 4. Posibilitatea de a “scurta” discuția mai ușor și mai repede decât în cazul interviurilor față în față;
 5. Limitarea apariției erorilor din evaluare;
 6. Posibilitatea de a revizui oricând răspunsurile pe baza cărora s-a luat decizia de selectare sau respingere a candidatului;
 7. Îmbunătățirea brandului de angajator prin utilizarea unei tehnici de comunicare “la modă”;
 8. Un cost/recrutare mai scăzut.

Oricât de bine ar suna ideea interviului prin SMS, credem că merită menționat faptul că nicio decizie de angajare nu ar trebui luată fără cel puțin un interviu față în față. În opinia noastră, interviul prin SMS ar putea înlocui însă cu succes interviul telefonic, mai ales în situațiile în care programul candidatului face foarte dificilă comunicarea directă.

Pentru a descoperi și mai multe avantaje ale utilizării interviului prin SMS în evaluare, citiți tot articolul Text-Interviewing — The Next Big Thing in Recruiting?.

 

Save

Save

Taguri:

Adauga comentariu

Cele mai noi
Extra
 • Special

  Consultant Career Advisor

  Mai multe Trimite o intrebare

  Evenimente

  Toate evenimentele

  Calculator

  Vezi care sunt costurile angajatului si cele ale angajatorului.
  Calculator de salarii
  Oferit de bancibancomate.ro - curs valutar banci