Interviul video – cum treci cu succes de această etapă a procesului de recrutare

May 23, 2014, , Un comentariu, 2,712 afisari
Phoenix ATS

Dacă interviul telefonic nu mai este de mult o noutate în lumea recrutării, cel video apare menționat/comentat din ce în ce mai mult în ultima vreme pe site-urile de profil. Evident, o dată cu acest nou trend apare și dilema firească a candidatului: “Cum să fac impresie bună într-un interval de timp atât de scurt? Cum mă pregătesc pentru o astfel de discuție? La ce gen de întrebări mă pot aștepta?”

În principiu, ați putea aborda interviul video într-o manieră similară cu cel telefonic. Discuția va fi scurtă, deci este important să transmiteți esențialul și să nu vă pierdeți în detalii.Pe de altă parte, avantajul și în același timp dezavantajul interviului video pentru candidat este acela că trebuie să controleze nu doar tonul vocii și relevanța răspunsurilor, ci și imaginea.

Mai multe sugestii pe această temă puteți afla de la colega noastră, Cătălina Bilan, care a răspuns întrebărilor despre interviul video într-un articol recent de pe Wall-Street.ro:

Cum trebuie să te pregătești pentru un interviu video?

Pentru candidat, acest tip de interviu poate să fie intimidant, poate chiar mai mult decât un interviu față în față, care este oricum o situație stresantă. Ținuta trebuie să fie profesională, candidatul trebuie să poarte același tip de ținută pe care ar purta-o într-un interviu față în față. De asemenea, trebuie să se asigure că se află într-un mediu propice pentru susținerea discuției: fără zgomote de fond, fără întreruperi, fără obiecte în dezordine în jur. Trebuie să priveasca direct în cameră: o idee bună este să folosească funcția «picture-in-picture» ca să își vizualizeze și propria imagine. În plus, ar trebui să încerce să transmită în timpul interviului entuziasm și energie din inflexiunile vocii, pentru a elimina barierele fizice de comunicare“, susține Cătălina Bilan de la CareerAdvisor.

Descoperă și celelalte recomandări ale specialistului în recrutare citind tot articolul de pe Wall-Street.ro: Interviul video, un trend in recrutare care poate intimida candidatii. Cum sa te vinzi angajatorului din fata calculatorului.

Taguri:
Comentarii (1)
 1. […] into account the context described and considering our experience, the video interview might be the best solution. There is even an international trend in favour of this interviewing […]

Adauga comentariu

Cele mai noi
Extra
 • PHR
 • Special

  Consultant Career Advisor

  Mai multe Trimite o intrebare

  Evenimente

  Toate evenimentele

  Calculator

  Vezi care sunt costurile angajatului si cele ale angajatorului.
  Calculator de salarii
  Oferit de bancibancomate.ro - curs valutar banci