Legislația muncii: Ce modificări au fost făcute în 2018 pentru salariați

January 3, 2019, , Comenteaza, 799 afisari
Phoenix ATS

Monitorizarea video a angajaților, modificări privind vârsta de pensionare sau reglementarea telemuncii reprezintă o parte dintre modificările importante pentru salariați, în domeniul relațiilor de muncă, în anul 2018.

 1. Ca angajat, poți fi monitorizat video sau îți pot fi urmărite conversațiile, însă doar în anumite condițiiCondițiile, printre altele, se referă la informarea și consultarea prealabile ale angajaților sau la inexistența altor forme mai puțin intruzive care să fi fost folosite, în trecut, și să fi atins același scop urmărit prin monitorizare.
 2. Două categorii de persoane beneficiază de modificări privind vârsta de pensionare. Pe de o parte, femeile pot lucra până la 65 de ani, la fel ca bărbații, iar angajatorul este obligat să accepte. Pe de altă parte, funcționarii publici ar putea să lucreze cu până la trei ani peste vârsta de pensionare. Cu două luni înainte de împlinirea vârstei standard de pensionare și de îndeplinirea stagiului minim de cotizare, cei din urmă pot cere prelungirea la care am făcut referire.
 3. Dacă activitatea ta implică folosirea tehnologiei pentru îndeplinirea funcției, există posibilitatea să muncești de acasă sau din afara sediului angajatorului. Este vorba de reglementarea telemuncii, care implică posibilitatea menționată mai sus, însă care implică și faptul că celălalte drepturi ale salariatului care muncește astfel rămân la fel.

Citește tot articolul pe Avocatnet: Raporturi de muncă: Ce modificări au fost făcute în 2018 pentru salariați

Taguri:

Adauga comentariu

Cele mai noi
Extra
 • Special

  Consultant Career Advisor

  Mai multe Trimite o intrebare

  Evenimente

  Toate evenimentele

  Calculator

  Vezi care sunt costurile angajatului si cele ale angajatorului.
  Calculator de salarii
  Oferit de bancibancomate.ro - curs valutar banci