Mediu de lucru tânăr și dinamic… caut profesionist stabil și cu experiență

April 24, 2012, , 2 comentarii, 7,169 afisari
Phoenix ATS

Anunţurile cu oferte de muncă sunt pline de formulări care de cele mai multe ori au o singură intenţie: să impresioneze. La rândul lor, CVurile sunt pline de clişee cu aceeaşi menire. Operaţionalizate cu responsabilitate şi sinceritate acestea ar putea constitui realităţi de dorit la un angajator sau la un angajat.

În articolul de faţă vreau să analizăm clişeul: “mediu tânăr şi dinamic”, deseori întâlnit în varianta “echipă tânără şi dinamică”. Îl întâlnim la secţiunea “beneficii oferite”, în aproape toate anunţurile de angajare, în toate industriile şi domeniile.

În primul rând, se defineşte ambiguu termenul de echipă. Toţi angajaţii trebuie să conlucreze pentru că firma să facă profit dar relaţiile dintre ei nu sunt cele ce descriu o echipă de lucru. Beneficiul “echipă tânără şi dinamică” nu este acelaşi pentru un consilier de credite  şi un asistent într-un departament de marketing.

În al doilea rând, este greu de operaţionalizat convenabil termenul “dinamică”. Dacă este corelat cu învăţarea/trainingul sau şansa de a promova atunci acesta poate fi considerat beneficiu. Altfel poate însemna: fluctuaţie mare de personal, instabilitate, dezordine.

În al treilea rând, sintagma induce ideea unui mediu de lucru destinat oamenilor extrovertiţi. Deşi un introvertit ar putea foarte bine să ocupe acea poziţie acesta este discriminat (de criteriul anunţului sau de recrutor) sau poate să nu se simtă motivat să aplice la jobul respectiv de teama unui loc de muncă în care angajaţii nu se pot opri din vorbit şi socializat (aluzie la: Quiet: The power of introverts).

În ultimul rând, acest tip de beneficiu nu este atât de general încât să anticipeze toate nevoile unui nou angajat. Sunt unii care preferă experienţa în detrimentul “tinerilor dinamici”, contactul cu modele şi mentori în loc de cei similari lor, iar alţii preferă stabilitatea în locul dinamismului.

În concluzie, mediul de lucru tânăr şi dinamic nu este totdeauna un beneficiu şi nici cel mai important aspect pe care îl urmăreşte un candidat. De dragul unui anunţ cu priză la candidaţi putem complica inutil lucrurile.

Taguri:
Comentarii (2)
 1. Savina says:

  Buna ziua!
  Interesant comentariu… insa, ca persoana in cautarea unui job si cititor zilnic al anunturilor de pe site-urile specializate, pentru mine inseamna : daca ai peste 25 de ani nu te mai obosi sa trimiti CV-ul sau sa suni ca nu ai nici o sansa… chiar daca in anunt se cere si “experienta”.
  Si spun spun acest lucru in urma raspunsurilor primite cand am postulat… chiar si pentru un job part-time.
  Sanatate si virtute!

 2. Buna, Savina! Daca un angajator alege varsta in defavoarea performantei e clar ca nu e angajatorul tau ideal. Nu ne dorim sa lucram pentru cineva cu care nu ne potrivim valoric.
  E posibil insa ca problema sa fie de alta natura (atat la tine cat si la angajator). Sfatul meu e sa apelezi la un consultant in cariera pentru a-ti redefini strategia de a gasi un job, pentru a afla informatii despre procesul de recrutare in companiile pe care le vizezi.
  Te felicit pentru faptul ca iti pasa si citesti saituri de HR. Succes!

Adauga comentariu

Cele mai noi
Extra
 • Special

  Consultant Career Advisor

  Mai multe Trimite o intrebare

  Evenimente

  Toate evenimentele

  Calculator

  Vezi care sunt costurile angajatului si cele ale angajatorului.
  Calculator de salarii
  Oferit de bancibancomate.ro - curs valutar banci