Mihaela Gînju, Erudio: De ce managerii români se descurcă mai greu cu vorbitul în public?

July 4, 2017, , Comenteaza, 1,254 afisari
Phoenix ATS

Tot mai mulţi executivi şi manageri de companii din România participă la cursuri de leadership prin valori, unde învaţă să conducă prin exemplul propriu, învaţă să cunoască mai bine şi să interac­ţioneze mai bine cu oamenii şi să se exprime în public.

„După ce ai ajuns un manager competent şi ai rezultate palpabile, poate chiar remarcabile, ră­mâne şi faptul că tu ca lider ai obligaţia să ieşi în faţă şi să vorbeşti angajaţilor, partenerilor. Sunt unele persoane cărora le vine natural să stea în faţa oamenilor şi să vorbească, dar în general este vorba despre gestiunea emoţiilor“, a spus Mihaela Gînju, fondatoare Erudio, în cadrul emisiunii de business ZF Live. Cele mai multe persoane care participă la cursuri de leadership prin valori vin din domenii de activitate precum bănci, asigurări, farma, din industriile creative şi IT. „Cursurile sunt plătite la noi în general de organizaţii, dar sunt şi oameni care îşi plătesc din banii lor. La criză, raportul s-a inversat. Ponderea celor care şi-au plătit din banii lor a fost de 80%“.

Mihaela Gînju povesteşte că în ideea pentru Erudio i-a venit în urmă cu 11 ani, de la o constatare. „Am văzut în paralel vorbind manageri români şi manageri străini. Străinii se simţeau în largul lor în faţa oamenilor, în timp ce românii noştri mai puţin.“

Unul dintre motivele pentru care speakerii români sunt timizi când vine vorba de discurul în public vine din modul în care au fost crescuţi, în societatea românească din perioada comunistă. „Noi venim cu o serie de bariere serioase: una şi cea mai importantă este că am fost educaţi să nu avem dreptul la opinie. Nu avem exerciţiul expri­mării gândurilor în faţa oamenilor.“

Citește tot articolul original aici.

Înscrierile în programele Erisma – Leadership Creativ și Emeritus – Conducerea prin Valori continuă.

Dacă ești lider într-o organizație și te preocupă excelența în conducerea oamenilor, programează-ți o întâlnire cu cei de la Erudio și află cum te pot ajuta programele lor.

Save

Save

Taguri:

Adauga comentariu

Cele mai noi
Extra
 • Special

  Consultant Career Advisor

  Mai multe Trimite o intrebare

  Evenimente

  Toate evenimentele

  Calculator

  Vezi care sunt costurile angajatului si cele ale angajatorului.
  Calculator de salarii
  Oferit de bancibancomate.ro - curs valutar banci