O zi în care vorbești frumos despre tine

August 8, 2018, , Comenteaza, 737 afisari
Phoenix ATS

Alergăm prea mult pe pilot automat. Reacționăm uneori inconștient la tot ce viața ne scoate în cale, trăim cu frici și convingeri limitative, aruncăm vina pe alții pentru ceea ce ni se întâmplă și ne e greu să ne asumăm responsabilitatea pentru multe din acțiunile și gândurile noastre. Toată lumea vorbește despre arta prezenței conștiente, despre mindfulness, dar pasul de la teorie la practică poate părea dificil. Am creat astfel o serie de exerciții simple, gândite la nivelul unei zile, care să te ajute să îți pui obiceiurile sub lupă. Vei conștientiza astfel care din ele sunt sănătoase și merită să fie păstrate, dar și care sunt obiceiurile care îți fac rău și ar trebui să le înlocuiești cu altele.

25% din timpul în care suntem treji îl petrecem purtând dialoguri – interne și uneori chiar externe – cu noi înșine. Asta spun studiile. De o mare parte din aceste conversații nici măcar nu suntem conștienți. Păi, dacă funcționăm atât de mult cu pilotul automat pornit, e cam greu să ne dăm seama când devenim prea duri cu propria persoană.

Numai că… Tiparele noastre de gândire dau naștere unor convingeri, convingerile generează atitudini, atitudinile duc la diverse emoții, emoțiile ne influențează acțiunile, iar acțiunile duc la rezultate. Cuvintele pe care ni le adresăm pot avea un impact puternic asupra noastră. Dacă avem obiceiul de a ne desconsidera, critica și judeca, la un moment dat vom ajunge să credem lucrurile pe care le spunem despre noi, chiar dacă ele nu sunt adevărate. Știu, pentru un ”instrument” atât de sofisticat cum e creierul uman, e destul de ușor de păcălit.

Citește tot articolul aici: O ZI ÎN CARE VORBEȘTI FRUMOS DESPRE TINE

Taguri:

Adauga comentariu

Cele mai noi
Extra
 • hr
 • hr
 • Special

  Consultant Career Advisor

  Mai multe Trimite o intrebare

  Evenimente

  Toate evenimentele

  Calculator

  Vezi care sunt costurile angajatului si cele ale angajatorului.
  Calculator de salarii
  Oferit de bancibancomate.ro - curs valutar banci