Organizația pentru Idei și proiecte organizează Leadershape

April 6, 2018, , Comenteaza, 884 afisari
Phoenix ATS

Organizația studențească “Voluntari pentru Idei si Proiecte” organizează în cadrul comunității Leadership Development un proiect dedicat studenților cu tema leadership-ului care va avea loc între 21 si 28 aprilie.

Proiectul Leadershape se adresează studenților şi masteranzilor cu vârste cuprinse între 18 si 23 de ani. Proiectul a pornit cu viziunea că întregul care poate duce spre performanță este alcătuit din: inteligență emoțională, gândire critică şi gândire strategică. Scopul acestuia este de a dezvolta tineri capabili să devină lideri pentru ca echipele şi organizațiile pe care le conduc să performeze.

Gândirea critică îi este necesară unui lider pentru a realiza conexiuni logice între idei şi argumente şi pentru a rezolva probleme dificile. Odată dobandită această competență, gândirea devine clară, rațională si liberă. Inteligența emoțională este esențială pentru a-şi înțelege propria persoană şi pentru a fi capabil să rezoneze cu ceilalți şi de a-i cunoaşte în aşa fel încât să poată comunica cu ei eficient. Un lider bun îi convinge, inspira şi îi motivează pe ceilalți. Prin gândirea strategică, acesta poate anticipa şi interpreta anumite lucruri intr-un mod corect, ca în final să poată lua decizii bune.

Recrutezi?

Career Advisor

E-recruitment

În cele opt zile intense de proiect, vor avea loc training-uri, workshop-uri şi activități practice menite să dezvolte competențele menționate mai sus. Printre activitățile practice se enumeră învățarea experențială, Treasure Hunt-ul, și debate-ul.

Treasure Hunt-ul este un concurs care implică creativitatea și are rolul de a construi echipa, de a facilita comunicarea. Presupune dezlegarea misterelor și găsirea indiciilor ascunse de organizatori.

Învățarea experențială este un proces prin care studenții vor fi puşi în situații pentru a învăța din experiența avută, pentru a trăi direct anumite sentimente, trăiri.

Debate-ul presupune o temă de discuție între două echipe, pro şi contra. Arbitrul va fi cel care va decide în final care echipă a avut argumente mai solide şi puternice şi care a reuşit să convingă.

Pe 29 Martie, a avut loc conferința proiectului Leadershape care a găzduit 50 de studenți. În cadrul conferinței, cei trei speakeri invitați, Daniel Bichis, Cristian Francu si Paul Ardeleanu, au explicat studenților importanța dezvoltării inteligenței emoționale, gândirii critice şi gândirii strategice.

Proiectul Leadershape se află la a doua ediție şi işi doreşte studenți dornici de învățare şi dezvoltare în domeniul leadership-ului. Înscrierile se pot face până în data de 13 aprilie, ora 23:59 completând formularul acesta.

Mai multe informații pot fi găsite pe pagina de Facebook Leadershape: https://www.facebook.com/vipleadershape

Taguri:

Adauga comentariu

Cele mai noi
Extra
 • Special

  Consultant Career Advisor

  Mai multe Trimite o intrebare

  Evenimente

  Toate evenimentele

  Calculator

  Vezi care sunt costurile angajatului si cele ale angajatorului.
  Calculator de salarii
  Oferit de bancibancomate.ro - curs valutar banci