Secțiune susținută de

Planificarea fortei de munca pentru vremuri incerte

Portal HR \ HR Pedia \ Planificarea fortei de munca pentru vremuri incerte

Fie ca va mai dura pana sa se termine criza sau ca urmeaza o explozie a nevoilor de recrutare de talente, sunt putine organizatiile care isi mai pot permite acum sa functioneze fara a planifica.

De la bugete, la indicatori de performanta, nevoi de resurse umane, discutia despre ce ar trebui sa fie considerat strategic este una care se complica la fiecare pas si trebuie vazuta in contextul in care activeaza compania si in orizontul asteptarilor sale concrete.

Cei de la HR Toolbox ne pun la dispozitie rezultatele unui studiu derulat in peste 240 organizatii si al carui scop a fost exact acesta: de a stabili cum isi aliniaza acestea nevoile de capital uman la strategia organizatiei.

Iata cateva din ideile care ne-au placut:

1. Eforturile de planificare a fortei de munca trebuie formalizate pentru a pune la punct un curent de gandire de genul: „niciun plan de business fara un plan de talente”.

2. Managerii din business, in colaborare cu HR-ul sunt responsabili pentru crearea, mentinerea si evaluarea rezultatelor strategiei de planificare a fortei de munca.

3. Largirea orizontului de timp pe care se face planificarea nevoilor de talente pentru a depasi efortul strict de previzionare si a controla ci adevarat riscurile ce decurg dintr-un management reactiv al nevoilor de capital uman.

Descarca documentul pentru a intelege mai bine de ce lipsa planificarii duce de fapt la planificarea lipsei si de acolo pana la criza mai este doar un pas.

Atentie! Trebuie sa fii inscris(a) in comunitatea HR Toolbox pentru a avea acces la aceste informatii. Inscrierea e gratuita si dureaza doar cateva minute.



Data articol: noiembrie 25, 2010

Newsletter-ul Portal HR

100% fără spam