Salariul minim brut ar putea crește la 2.080 de lei de la 1 noiembrie

October 22, 2018, , Comenteaza, 659 afisari
Phoenix ATS

Salariul minim brut ar putea să fie majorat, începând cu prima zi a lunii noiembrie 2018, cu 180 de lei, conform unor declarații recente ale ministrului muncii. Concret, asta înseamnă că creșterea va fi de la 1.900 de lei brut, cât este salariul minim acum, la 2.080 de lei brut. Inițial, guvernanții au anunțat că vor să crească salariul minim brut cu 150 de lei, dar de la 1 ianuarie 2019.

Luna noiembrie 2018 ar putea aduce o majorare a salariului minim brut cu 180 de lei. Mai exact, acesta ar urma să fie majorat de la 1.900 de lei, cât este acum, la 2.080 de lei. Măsura a fost anunțată sâmbătă de ministrul muncii, Olguța Vasilescu.

„După analiza datelor transmise de Comisia de Prognoză, Ministerul Muncii lucrează la creșterea salariului minim pe economie încă de la finalul acestui an și la diferențierea salariului minim în funcție de studii sau vechimea de peste 15 ani”, a scris Olguța Vasilescu pe pagina sa de Facebook.

Aceasta a făcut referire, mai exact, la un document al Comisiei Naționale de Strategie și Prognoză prin care se propune majorarea salariului minim chiar de la 1 noiembrie 2018, cu anumite diferențieri în funcție de studii și vechime:

 

Citește tot articolul pe Avocatnet: Salariu minim brut: Acesta ar putea crește la 2.080 de lei de la 1 noiembrie, spune ministrul muncii

Taguri:

Adauga comentariu

Cele mai noi
Extra
 • hr
 • Special

  Consultant Career Advisor

  Mai multe Trimite o intrebare

  Evenimente

  Toate evenimentele

  Calculator

  Vezi care sunt costurile angajatului si cele ale angajatorului.
  Calculator de salarii
  Oferit de bancibancomate.ro - curs valutar banci