Salariul minim diferențiat – de ce probleme se pot lovi angajatorii

December 3, 2018, , Comenteaza, 593 afisari
Phoenix ATS

Stabilirea unui salariu minim brut diferențiat ar putea aduce probleme angajatorilor care au lucrători plătiți cu minimul pe economie. De exemplu, ar putea apărea dificultăți financiare pentru firme și o muncă suplimentară pentru specialiștii de resurse umane, așa cum ne-a explicat Andreea Păun de la Accace România.

Recent, Guvernul a modificat Codul muncii astfel încât să se poată stabili un salariu minim brut diferențiat în funcție de studii și de vechimea în muncă.

Concret, va exista un salariu minim diferențiat mai mare decât salariul minim pe țară. Salariul minim pe țară urmează să fie 2.080 de lei, iar salariul minim diferențiat urmează să fie 2.350 de lei.

Totuși, în practică, introducerea unui salariu minim diferențiat s-ar putea dovedi problematică pentru angajatori, a avertizat o specialistă contactată de redacția noastră.

1. Cresc costurile salariale. În mod evident, apariția unui salariu minim diferențiat mai mare decât salariul minim pe țară va însemna costuri majorate pentru companii. Asta ar putea însemna restrângerea activității din cauza cheltuielilor salariale ridicate.

Citește tot articolul pe Avocatnet: Salariu minim diferențiat: Patru probleme de care s-ar putea lovi, în practică, angajatorii

Taguri:

Adauga comentariu

Cele mai noi
Extra
 • hr
 • hr
 • Special

  Consultant Career Advisor

  Mai multe Trimite o intrebare

  Evenimente

  Toate evenimentele

  Calculator

  Vezi care sunt costurile angajatului si cele ale angajatorului.
  Calculator de salarii
  Oferit de bancibancomate.ro - curs valutar banci