Schimbarea și ura

November 4, 2015, , Comenteaza, 1,660 afisari
Phoenix ATS

Seth Godin scrie în cel mai recent articol de pe blogul său despre schimbare. Mai precis, caută să lămurească ce se întâmplă cu ura în ecuația schimbării.

Sunt situații în care, dacă ne uităm cu atenție în jur, este foarte ușor să îi identificăm pe cei despre care vorbește Seth Godin. Sunt și situații (mai ales când vorbim de schimbări în sfera vieții personale și/sau profesionale) când ajungem să ne numărăm printre ei.

Una dintre greșelile pe care le fac cei care urăsc schimbarea este că transferă ura asupra celor care o provoacă sau îi forțează să o accepte. Este o confuzie facilă și necesară psihicului uman.

De partea cealaltă a baricadei, mai ales când vorbim despre schimbări necesare la nivel macro (organizațional, de grup, social, cultural etc), este periculos pentru cei care au curajul de a schimba status-quo-ul să se lase afectați de această ură. Riscă să îi paralizeze și să oprească procesul critic pentru viitor.

De fapt, unii urăsc schimbarea, în orice formă ar veni ea și indiferent de cine ar fi adusă. Dar asta nu o face mai puțin necesară.

Citește și articolul lui Seth Godin aici.

 

 

 

Taguri:

Adauga comentariu

Cele mai noi
Extra
 • Special

  Consultant Career Advisor

  Mai multe Trimite o intrebare

  Evenimente

  Toate evenimentele

  Calculator

  Vezi care sunt costurile angajatului si cele ale angajatorului.
  Calculator de salarii
  Oferit de bancibancomate.ro - curs valutar banci