Strategia Baronului Munchhausen

August 11, 2016, , Comenteaza, 1,706 afisari
Phoenix ATS

O știm cu toții. Mare lucru nu reușești să faci în viață dacă nu ai și puțin noroc. Din păcate, în multe situații, facem din noroc (sua lipsa acestuia) o scuză și nu un mijloc.

Sunt ghinionist, nu mă place șeful.

Ce să fac? N-am noroc. Toți au primit o mărire de salariu, doar eu nu.

Dacă aveam puțin noroc, găseam un job mai potrivit.

Așa ne eschivăm, ne scuzăm, ne mângâiem singuri pe cap și încercăm să ne facem viața mai ușoară. Dar cu o viață ușoară nu (mai) creștem niciodată. Odată cu trecerea timpului, cu mărirea sau micșorarea teancului de hârtii de pe biroul nostru, este foarte probabil că vom îmbătrâni… dar de crescut, nici vorbă!

Creștem când ne ridicăm singuri, cu o mână, precum Baronul Munchhausen, și ne așezăm în așa fel încât norocul să nu ne mai ocolească. Luăm azi decizia de a vorbi cu șeful despre ceea ce ne frământă, căutăm să înțelegem ce fac alții mai bine sau pur și simplu diferit de merită mai mult, ne asumăm în totalitate responsabilitatea pentru găsirea unui job mai potrivit. Dacă nu noi, atunci cine?

Lumea nu e neapărat egoistă, ci doar grăbită să își vadă de treburile, de prioritățile sale, să își caute norocul. E momentul să facem și noi la fel.

Taguri:

Adauga comentariu

Cele mai noi
Extra
 • Special

  Consultant Career Advisor

  Mai multe Trimite o intrebare

  Evenimente

  Toate evenimentele

  Calculator

  Vezi care sunt costurile angajatului si cele ale angajatorului.
  Calculator de salarii
  Oferit de bancibancomate.ro - curs valutar banci