Subvenții mai mari pentru cei care angajează absolvenți, șomeri, stagiari sau ucenici

July 9, 2018, , Comenteaza, 863 afisari
Phoenix ATS

În ideea scăderii șomajului și încadrării în muncă a unor categorii mai speciale de persoane, subvențiile pe care angajatorii le primesc acum când angajează șomeri, tineri marginalizați, stagiari ori ucenici vor crește semnificativ, potrivit unui proiect de act normativ adoptat joi de Executiv. Vorbim de sume de la 2.000 de lei în sus, pentru fiecare astfel de angajat, pe care le vor primi cei care vor solicita de acum înainte aceste subvenții.

Cei care angajează șomeri și beneficiari de ajutor social, tineri absolvenți, tineri marginalizați, ucenici ori stagiari vor primi curând prime mai mari decât cele pe care le pot cere acum dacă angajează astfel de persoane, potrivit Proiectului de OUG pentru modificarea și completarea unor acte normative din domeniul forței de muncă, adoptat joi de Executiv. Modificările vor intra în vigoare după ce apar în Monitorul Oficial.

În proiectul adoptat se regăsește o creștere generalizată a subvențiilor acordate angajatorilor: aproape toate tipurile de astfel de subvenții vor ajunge la valoarea de 2.250 de lei/persoană angajată în condițiile legale, de la caz la caz.

Iată, concret, care sunt subvențiile ce se vor acorda firmelor:

 

Citește tot articolul pe Avocatnet: Guvernul a decis: Subvenții mai mari pentru cei care angajează absolvenți, șomeri, stagiari sau ucenici

Taguri:

Adauga comentariu

Cele mai noi
Extra
 • PHR
 • Special

  Consultant Career Advisor

  Mai multe Trimite o intrebare

  Evenimente

  Toate evenimentele

  Calculator

  Vezi care sunt costurile angajatului si cele ale angajatorului.
  Calculator de salarii
  Oferit de bancibancomate.ro - curs valutar banci