Sursele tale de energie

April 23, 2015, , Comenteaza, 1,974 afisari
Phoenix ATS

Te-ai gândit vreodată să pui pe hârtie o listă cu toate activitățile care îți fac plăcere și te umplu de energie?

Dacă zilele tale arată similar cu ale mele, atunci probabil că trec zile sau săptămâni întregi în care nu te ocupi de tine și de nivelul tău de energie.

E atât de simplu să îți umpli timpul cu tot felul de lucruri care îți ies în cale și strigă care mai de care mai disperate după minutele tale prețioase. Se va găsi mereu un mail de trimis, un telefon de dat, un raport de facut, niște cumpărături sau o tură de curățenie, ceva de gătit, de spălat, de călcat, vreo coadă la care să stai și lista poate continua.

Nici nu e de mirare că deseori abia seara târziu la culcare îmi dau seama că nu am apucat să fac cutare lucru pentru plăcerea mea pur și simplu. Si atunci iau cartea de pe noptieră, citesc pe nerăsuflate un număr impresionant de pagini (a se citi 2-3), după care adorm dusă. A doua zi o iau de la capăt.

Revenind la întrebarea inițială, se pare că o listă cu activitățile care ne fac placere și ne energizează ne-ar putea fi de folos. Mie îmi place să îi spun “bliss list“. Dar cum lista care nu se vede se uită, ea ar trebui să stea undeva la vedere sau într-un loc ușor accesibil. Nu trebuie să fie scrisă pe hârtie. Merge scrisă/afișată și pe laptop-uri.

Lucrurile de pe lista mea, de exemplu, sunt în mare parte simple și includ joaca cu Alex, cititul, ascultarea unor melodii vesele, gimnastica de dimineață, plimbările, băile lungi, scrisul, pictatul, întâlnirile cu prietenii, o ieșire în oraș cu soțul sau timp petrecut singură (măsurat în minute în cazul meu).

Orice te face să te simți în formă poate intra pe lista ta. Nu există limită maximă. Așa vei crește șansele să incluzi măcar una din ele pe ordinea ta de zi atunci când simți nevoia de relaxare, de reducere a stresului, de un moment de liniște ca gândurile tale să fie auzite. Sau poate atunci când ai nevoie de energie să te apuci de ceva dificil, să te simți mai puțin copleșit de volumul de muncă, să ieși din starea de plictiseală, să ai o productivitate ridicată, o putere mai mare de concentrare.

Lista ta ce ar include? Care sunt activitățile care te-ar putea ajuta să te relaxezi sau să îți refaci rezerva de energie? Cum le-ai putea include în munca ta sau în timpul tău liber?

Taguri:

Adauga comentariu

Cele mai noi
Extra
 • Special

  Consultant Career Advisor

  Mai multe Trimite o intrebare

  Evenimente

  Toate evenimentele

  Calculator

  Vezi care sunt costurile angajatului si cele ale angajatorului.
  Calculator de salarii
  Oferit de bancibancomate.ro - curs valutar banci