Tendințe în recrutare în 2014 (a doua parte)

December 17, 2013, , Un comentariu, 5,558 afisari
Phoenix ATS

La final de an ne uităm înapoi și înainte. Și asta se aplică nu doar în viața personală, ci și în cea profesională. În acest context, luna decembrie abundă de articole despre tendințe, previziuni etc, iar recrutarea nu se lasă mai prejos (chiar dacă, de ceva vreme, nici ea nu mai este ce a fost :-)).

Săptămâna trecută treceam în revistă prima parte a articolului de pe ERE al lui John Sullivan despre tendințele în recrutare pentru 2014. Din cele 14 enumerate de el noi ne-am oprit doar la 5: competiția pentru talente în continuă creștere, brandul de angajator ca strategie de recrutare, social media în recrutare, recrutarea mobilă și acomodarea profesioniștilor care nu își mai doresc să lucreze de la birou.

În partea a doua a articolului, autorul analizează restul aspectelor care trebuie conștientizate atunci când ne propunem un efort de recrutare eficient, precum și provocările și oportunitățile pe care un profesionist în domeniu nu ar trebui să le rateze.

Recrutezi?

Career Advisor

E-recruitment

Iată care sunt câteva din provocările cărora va trebui să le facem față:

1. Retenția scăzută (vine la pachet cu schimbarea de mentalitate și cu ușurința cu care angajații renunță din ce în ce mai des la contextele previzibile).

2. Viteza în deciziile de recrutare va face diferența dintre succesul și eșecul proiectelor de recrutare. Cu alte cuvinte, dacă ne gândim prea mult pe care candidat să îl alegem, s-ar putea să nu mai avem de unde alege.

3. Resursele limitate vor impune o prioritizare a joburilor. Pentru că nu avem buget pentru toate pozițiile necesare, trebuie să decidem din vreme și corect care sunt cele esențiale, fără de care organizația nu poate funcționa.

Cel puțin la fel de importante ca și provocările sunt aspectele a căror relevanță începe să scadă. O strategie de recrutare eficientă trebuie să le aibă în vedere pentru un dozaj corect al resurselor.

1. Toate formele tradiționale de recrutare (anunțul clasic și site-ul de corporație) își pierd din importanță și impact.

2. Identificarea candidaților devine mai ușoară datorită tehnologiei în continuă schimbare.

Descoperiți mai multe tendințe, provocări și oportunități citind tot articolul The Top 25 Recruiting Trends, Problems and Opportunities for 2014, Part 2 of 2.

La noi care credeți că vor fi provocările în domeniul recrutării în 2014?

Taguri:
Comentarii (1)
 1. […] hupso_title_c="Scurt ghid de recrutare pentru manageri";Din experienţa noastră, recrutarea este una dintre responsabilităţile pe care managerii din alte departamente decât cel de HR le […]

Adauga comentariu

Cele mai noi
Extra
 • Special

  Consultant Career Advisor

  Mai multe Trimite o intrebare

  Evenimente

  Toate evenimentele

  Calculator

  Vezi care sunt costurile angajatului si cele ale angajatorului.
  Calculator de salarii
  Oferit de bancibancomate.ro - curs valutar banci