Tu chiar vrei să fii perfect?

July 11, 2018, , Comenteaza, 769 afisari
Phoenix ATS

Inspirația zilei de azi vine de la Seth Godin pe care, probabil, îl cunoașteți dacă ne citiți de ceva vreme. Postarea lui despre ce vrem să fim are legătură directă cu domeniul HR-ului și, evident, cu recrutarea, cu modul în care definim cerințele pentru candidatul pe care îl căutăm.

Așa cum spune și el, de cele mai multe ori, nu ne permitem să nu căutăm pe cineva PERFECT pentru jobul vacant, pe cineva care să fie productiv, flexibil și care să îi provoace pe ceilalți din echipă să dea tot ce e mai bun din ei.

De multe ori, modul în care definim profilul candidatului ideal, este surprinzător de asemănător cu modul în care ne stabilim obiectivele de dezvoltare, cu ceea ce ne dorim noi să devenim. Pentru că, nu-i așa, nimeni nu vrea să devină invizibil, ușor de manipulat sau un “bully”.

Pentru că așa ni s-a spus (acasă și la școală) că e bine, cădem în capcana de a ne dori perfecți, de a căuta mereu candidatul/clientul/furnizorul perfect.

Problema cu perfecțiunea este că tinde să anuleze toate celelalte calități valoroase. Atunci când consideri că faci totul perfect, va fi greu dacă nu imposibil să accepți feedback, să schimbi ceva, să concepi că celălalt de lângă tine ar putea avea dreptate, să te ridici după ce ai “căzut”, să te reinventezi etc.

După ce ai angajat candidatul perfect, sunt șanse mari să descoperi că, de fapt, aveai nevoie de cineva mai ieftin și cu o viteză mai mare de reacție.

Deci e bine să ne întrebăm mai devreme decât mai târziu: chiar vrem să fim perfecți?

Citiți și postarea lui Seth Godin pe această temă: What do you aspire to be?

 

Taguri:

Adauga comentariu

Cele mai noi
Extra
 • hr
 • hr
 • Special

  Consultant Career Advisor

  Mai multe Trimite o intrebare

  Evenimente

  Toate evenimentele

  Calculator

  Vezi care sunt costurile angajatului si cele ale angajatorului.
  Calculator de salarii
  Oferit de bancibancomate.ro - curs valutar banci