Tu știi ce salarii au colegii tăi?

October 20, 2016, , Comenteaza, 1,608 afisari
Phoenix ATS

Sunt puține companiile în care informațiile despre salarii nu sunt strict confidențiale. Explicația este, teoretic, la îndemâna oricui. Dacă fiecare angajat ar cunoaște salariile colegilor săi, teoretic ar crește sensibil șansele să apară nemulțumiri, așteptări nerealiste, conflicte mai mult sau mai puțin vizibile, acuzații de “nepotism” etc.

David Burkus este cercetător în management și în ultimii ani a studiat lideri și antreprenori care pun la îndoială acest mit al confidențialității salariului și aleg să facă lucrurile diferit. El ne propune este să ne gândim dacă nu cumva, doar în condițiile transparenței absolute, avem cu adevărat șanse să dezvoltăm un mediu de lucru bazat pe corectitudine și respect reciproc.

Concluziile studiilor sale, pe care se bazează prezentarea TED pe care v-o recomandăm, sunt cât se poate de clare: un mediu în care există transparență cu privire la informațiile salariale este un mediu mai sănătos atât pentru angajați cât și pentru angajatori. Pe de altă parte, cu cât informațiile despre salarii sunt mai confidențiale, cu atât sunt șanse mai mari ca angajații să se considere plătiți sub nivelul pieței și sub ceea ce consideră că merită.

Descoperiți, așadar, de ce e sănătos pentru toată lumea să existe transparență în politicile de remunerare urmărind prezentarea lui David Burkus:

Save

Save

Taguri:

Adauga comentariu

Cele mai noi
Extra
 • hr
 • hr
 • Special

  Consultant Career Advisor

  Mai multe Trimite o intrebare

  Evenimente

  Toate evenimentele

  Calculator

  Vezi care sunt costurile angajatului si cele ale angajatorului.
  Calculator de salarii
  Oferit de bancibancomate.ro - curs valutar banci